Jump to content

Njësia administrative Tregan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Njësia administrative Tregan

Komuna Tregan është një komunë në Shqipëri.[1] Qendra administrative e komunës ndodhet në fshatin Tregan, i cili është edhe fshati më i madh i komunës. Popullsia e komunës është e shpërndarë në 12 fshatra.

Komuna Tregan ka një terren kryesisht kodrinor. Sipërfaqja e tokës fushë në komunë është 81 ha, ku vetëm 35 ha janë në Kyçyk. Ndërsa pjesa kodrinore zë rreth 1258 ha dhe kjo e përqendruar më shumë në fshatrat Shilbatër dhe Gurishte, rreth 210 ha[2].

Popullsia e komunës është e shpërndarë në 12 fshatra, të cilat paraqiten në tabelën e mëposhtme[2].

Nr. Fshati Banorë
1 Blerimas 153
2 Bizhdan 179
3 Cikallesh 339
4 Gurishte 108
5 Kaçivel 295
6 Kyçuk 386
7 Mucan 586
8 Shinavlash 531
9 Trepsenisht 343
10 Shilbatër 328
11 Tudan 264
12 Tregan 765


  1. ^ "Shoqata e komunave". Arkivuar nga origjinali më 13 mars 2012. Marrë më 8 nëntor 2011. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ a b "PLANI I ZHVILLIMIT LOKAL KOMUNA TREGAN" (PDF). Arkivuar nga origjinali (PDF) më 8 nëntor 2016. Marrë më 16 gusht 2017. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)