Korrupsioni në Belgjikë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Në përgjithësi Belgjika ka një kornizë ligjore dhe institucionale të zhvilluar mirë për luftën kundër korrupsionit.

Niveli[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Besimi i publikut në shërbimin civil dhe gjyqësor është i lartë, dhe perceptimi i korrupsionit është i ulët në vend.[1] Ka fusha të cilat mund të përmirësohen. Për shembull, mbrojtja e informatorëve/dëshmitarëve ka nevojë për përmirësime të mëtejshme. Është rekomanduar që procesi i zbatimit të politikave anti-korrupsion duhet gjithashtu të angazhojë në mënyrë aktive sektorët privat..[2]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Global Corruption Barometer 2013- Belgium". Transparency International. Transparency International. Marrë më 17 nëntor 2013.
  2. ^ "Snapshot of the Belgium Country Profile". Business Anti-Corruption Portal. GAN Integrity Solutions. Marrë më 17 nëntor 2013.
Harta botërore e Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit 2014 nga Transparency International