Korrupsioni në Armeni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Korrupsioni politik në Armeni është është një problem i përhapur dhe në rritje në shoqërinë armene.

Niveli[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

UNDP e Armenisë e sheh korrupsionin në Armeni si "një sfidë serioze për zhvillimin e saj."[1] Zbatimi selektiv dhe jo-transparent i taksave, doganat dhe rregullat rregullative, si dhe zbatimi i dobët i vendimeve gjyqësore ndez mundësitë për korrupsion. 

Në vitin 2012, Transparency International e rriti Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit për Armeninë nga 2.6 që ishte në vitin 2011[2] në 3.4 nga 10 (nota më të lartë do të thotë më pak korrupsion i perceptuar); Armenia u ngrit nga vendi i 129-të në vitin 2011, në vendin e 105-të nga 176 shtete të anketuara (në një nivel janë Algjeria, Bolivia, Gambia, Kosova, Mali, Meksika, dhe Filipinet). Pavarësisht nga rishikimet legjislative në lidhje me zgjedhjet dhe financimin e partive, korrupsioni ose vazhdon ose është ri-shfaqur në forma të reja.[3]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Strengthening Cooperation between the National Assembly, Civil Society and the Media in the Fight Against Corruption" Archived 2 May 2006[Date mismatch] at the Wayback Machine., Speech by Ms. Consuelo Vidal, (UN RC / UNDP RR), April 6, 2006.
  2. ^ [1], Transparency International.
  3. ^ Global Corruption Report 2008, Transparency International, Chapter 7, p. 122.
Harta botërore e Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit 2014 nga Transparency International