Lista e lumenjve në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Lista e lumenjëve në Shqipëri)
Harta e lumenjeve në Shqipëri

Këtu gjeni listën e lumenjëve kryesor të Shqipërisë.

Lista[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lumi Gjatësia (km) Buron Derdhet
Bistrica 25 Mali i Gjerë Deti Jon
Buna 44 Liqeni i Shkodrës Deti Adriatik
Cemi 63 Burimi i Berizhdolit Moraça
Drini 160 formohet nga Drini i Bardhë dhe nge Drini i Zi Drini i Madh: Buna
Drini i Vogël: Deti Adriatik
    Drini i Bardhë 175 Radavc (Pejë) Drini
      Lumi Lumë 32 Kallabak Drini i Bardhë
    Drini i Zi Drilon(Pogradec) Drini
    Kiri 52 maja e Elbunit Drini
    Shala 35 Okoli Drini
    Valbona 51 Bjeshkët e Nemuna Drini
Erzeni 108 afër Shëngjergjit Deti Adriatik
Ishemi 79 Deti Adriatik
    Lana 29 ana perëndimore të Dajtit Ishemi
    Tirana komunën e Dajtit Ishemi
Mati 115 afër Krastës Deti Adriatik
    Fani 94 formohet nga Fan i Vogël dhe Fan i Madh Mati
Semani 85 Fier Deti Adriatik
    Devolli 196 pjesa shqiptare e Gramozit Semani
    Osumi 161 afër Vithkuqit Semani
Shkumbini 181 në jug të Pogradecit Deti Adriatik
Vermoshi 220 kufi Shqipëri-Mali i Zi Liqeni i Plavës
Vjosa 272 Epir Deti Adriatik
    Drino 84.6 në veri të Janinës Lumi Vjosa


Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]