Pamela Fryman

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamela Fryman

Pamela Gail Fryman (lindur më 19 gusht 1959) është një regjisore dhe producente e sitcomit amerikan. Ajo bëri regjinë për të gjitha episodet, përveç dymbëdhjetë të serialit televiziv How I Met Your Mother.

Jeta e hershme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fryman lindi dhe u rrit në Filadelfia, Pensilvani.[1]

Karriera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fryman mori punën e saj të parë në The John Davidson Show si asistente e koordinatorit të talenteve dhe vazhdoi të ishte një asistent dhe sekretar i prodhimit të kabinave në Santa Barbara, duke u zhvendosur përfundimisht në ndihmës drejtor (AD) dhe drejtor. Në vitin 1993, producenti Peter Noah, me të cilin kishte punuar në shfaqjen e lojës Dream House, i dha Fryman një shans për të drejtuar një episod të sitcomit të shkurtër Café Americain. Këto do të ishin gurët e parë në hap drejt një karriere të gjatë dhe të suksesshme.

Fryman drejtoi pjesën më të madhe të episodeve të How I Met Your Mother.[2] Krijuesi i serialit, Craig Thomas vlerësoi aftësitë e saj të komunikimit, duke thënë, "Ajo i bën të gjithë të ndjehen se janë dëgjuar dhe respektuar dhe ajo mund të lidhet me këdo".[3] Megjithëse plani fillestar i karrierës së Fryman nuk përfshinte regjinë (ajo mendonte se do të "ndiqte gjurmët e babait të saj në tregti"), ajo është rritur për të kuptuar se regjia është forte dhe pasion i saj. Në revistën Variety, Fryman tha se me vazhdimin e drejtimit të How I Met Your Mother është realizuar fantazia e saj.[4] Në vitin 2014, ajo zyrtarizoi martesën e yllit të How I Met Your Mother Neil Patrick Harris dhe David Burtka, të cilët luajtën një rol anësor në shfaqje.[5]

Çmimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 1990 Won - Daytime Emmy Award for Outstanding Drama Series Directing Team (Santa Barbara)
 • 1991 Won - Daytime Emmy Award for Outstanding Drama Series Directing Team (Santa Barbara)
 • 1998 Nominated - Directors Guild award for Outstanding Directorial Achievement in Comedy Series ("Halloween (Part 1)") (Frasier)
 • 1999 Nominated - Directors Guild award for Outstanding Directorial Achievement in Comedy Series ("Two Girls for Every Boy") (Just Shoot Me!)
 • 2000 Nominated - Directors Guild award for Outstanding Directorial Achievement in Comedy Series ("The Flight Before Christmas") (Frasier)
 • 2001 Nominated - Directors Guild award for Outstanding Directorial Achievement in Comedy Series ("And The Dish Ran Away With The Spoon (Part 1 & 2)") (Frasier)
 • 2009 Nominated - Primetime Emmy award for Outstanding Comedy Series (How I Met Your Mother)
 • 2011 Nominated - Online Film & Television Association award for Best Direction in a Comedy Series (How I Met Your Mother)
 • 2011 Nominated - Primetime Emmy award for Outstanding Directing for a Comedy Series ("Subway Wars") (How I Met Your Mother)
 • 2011 Won - Women in Film Crystal + Lucy award, Dorothy Arzner Directors award

Filmografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Film[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Titulli Kredituar si Shënime
Regjisore Producente Aktore Roli
2001 The Gene Pool Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2001 Count Me In Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2003 The Snobs Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2006 You've Reached the Elliotts Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2006 Sex, Power, Love & Politics Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2006 Inseparable Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2007 The Minister of Divine Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2009 The Karenskys Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2009 CBS Fall Preview Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2010 True Love Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2010 Livin' on a Prayer Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2010 Freshman Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2011 The Assistants Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2011 And They're Off

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Feature Film; Producer
2012 Table for Three Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2013 Divorce: A Love Story Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2014 Save the Date Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2014 Cuz-Bros Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2014 Cabot College Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie; also Executive Producer
2014 How I Met Your Dad

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie; also Executive Producer
2015 The Perfect Stanleys Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2015 The History of Us Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2016 My Time Your Time Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie; also Executive Producer
2016 Good Fortune Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2017 Real Life Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie; also Executive Producer
2018 Most Likely To Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie
2018 History of Them Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie; also Executive Producer
TBR Distefano Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie; also Executive Producer
TBR Making Friends Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Television Movie; also Executive Producer

Televizion[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Titulli Kredituar si Shënime
Regjisore Producente Aktore Roli
1990–1993 Santa Barbara Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Po Whispy Figure 21 episodes (director); 177 episodes (also associate director)

Episode: "#1.916" (actor)
1994 Cafe Americain Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Oh, Brother"
1994 Muddling Through Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

3 episodes
1994–1997 Friends Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
1995 The Boys Are Back Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Bad Hair Day"
1995 Bringing Up Jack Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Close Personal Friends"
1995 The Single Guy Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

unknown episode
1995 Dweebs Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

9 episodes
1995–1996 Bless This House Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

3 episodes
1996 Ned and Stacey Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Friends and Lovers"
1996 Good Company Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
1996 Caroline in the City Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Caroline and the Cereal"
1996 Hope & Gloria Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
1996 Pearl Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

unknown episode
1996 Townies Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

7 episodes
1996–1997 The Naked Truth Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

3 episodes
1996–1997 Cybill Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

4 episodes
1997 Fired Up Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
1997 Suddenly Susan Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

5 episodes
1997-1998 George and Leo Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

4 episodes
1997–2001 Frasier Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

34 episodes
1998 The Simple Life Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Pilot"
1998 Maggie Winters Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Pilot
1998 Encore! Encore! Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "I Am Joe's Ego"
1998 The King of Queens Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

3 episodes
1998–2003 Just Shoot Me! Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

95 episodes (director); 46 episodes (also Executive Producer)
1999 Norm Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Drive, Norm Said" also known as "The Norm Show"
1999 Work with Me Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Pilot"
1999 Love & Money Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Pilot"
2000 Welcome to New York Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

unknown episode
2001 Three Sisters Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

3 episodes
2001 Inside Schwartz Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
2002 In-Laws Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
2003 My Big Fat Greek Life Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "The House Gift"
2003–2004 Happy Family Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

22 episodes (director); 21 episodes (also Executive Producer)
2004–2005 Two and a Half Men Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

20 episodes
2005–2014 How I Met Your Mother Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

208 episodes (Executive Producer); 196 episodes (also director);
2006 Courting Alex Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "A Tale of Two Kisses"
2009 Accidentally on Purpose Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
2011 Mad Love Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Fireworks"
2011 How to Be a Gentleman Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

2 episodes
2012 Friend Me Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

unknown episode
2013 Mom Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Pilot"
2014–2015 The McCarthys Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

11 episodes (director); 11 episodes (also Executive Producer)
2015 Truth Be Told Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

7 episodes (director); 7 episodes (also Executive Producer)
2016–2017 The Odd Couple Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

3 episodes
2016–2018 Man with a Plan Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

12 episodes
2017–2018 9JKL Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

8 episodes (director); 8 episodes (also Executive Producer)
2017–2020 One Day at a Time Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

11 episodes (director); Episode: "This Is It" (Executive Producer)
2018 Murphy Brown Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

Episode: "Pilot" (director); Episode: "Pilot" (also Executive Producer)
2019 Abby's Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

5 episodes (director); also Executive Producer
2019–2020 Carol's Second Act Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

8 episodes (director)
2019 Merry Happy Whatever Po Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

4 episodes (director); also Executive Producer
2020 Call Your Mother Po

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

style="background: #ff9090" class="table-no" | Jo

1 episode

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "DGA Quarterly Spring 2010 - Director Profile: Pamela Fryman" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 2011-02-28.
 2. ^ "Neil Patrick Harris Directs Episode of 'How I Met Your Mother' Airing 1/18". BroadwayWorld.com (në anglisht). Marrë më 2010-01-30. Though a series regular, this will mark Harris's directing debut, and a rarity for the show as Pamela Fryman has directed 92 of 'How I Met Your Mother's' 97 episodes.
 3. ^ Maria Elena Fernandez (19 tetor 2008). "The set mom on 'How I Met Your Mother'". Los Angeles Times (në anglisht). fq. 3.
 4. ^ "Dreams from the top". variety.com (në anglisht). Marrë më 2012-05-06. continuing to direct "How I Met Your Mother" is her fantasy realized."
 5. ^ "Neil Patrick Harris Marries David Burtka". PEOPLE.com (në anglisht). Marrë më 2018-03-03.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]