Jump to content

Patrulla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Oficerët e policisë së West Midlands në këmbë patrullojnë në West Bromwich, Angli.

Një patrullë është zakonisht një grup personeli, siç janë oficerët e zbatimit të ligjit, personeli ushtarak ose personeli i sigurisë, të cilët janë caktuar për të monitoruar ose siguruar një zonë të caktuar gjeografike.[1]

Fjala "patrullë" rrjedh nga fjala franceze patrouiller, vetë rrjedh nga fjala e vjetër frënge patouiller që do të thotë "të vozisësh, të bësh putra rreth e rrotull, të patrullosh", që nga ana tjetër është nga patte, "një puthje".

Forca të Armatosura

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

taktikat ushtarake, një patrullë është një nën-njësi ose formacion i vogël taktik, i dërguar nga një organizatë ushtarake nga toka, deti ose ajri për qëllime luftimi, zbulimi ose një kombinim i të dyjave. Detyra themelore e një patrulle është të ndjekë një rrugë të njohur me qëllim që të hetojë ndonjë veçori me interes ose, në caktimin e një patrulle luftarake (patrullë luftarake të SHBA-së), të gjejë dhe të përfshijë armikun. Një patrullë mund të nënkuptojë gjithashtu një njësi të vogël kalorësie ose të blinduar, në varësi të një trupe ose toge, që zakonisht përbëhet nga një seksion ose skuadër trupash të montuara, ose dy automjete të blinduara luftarake (shpesh tanke).

  1. ^ "Kuptimi i fjalës Patrullë ‹ FJALË". fjale.al. Marrë më 2023-09-28.