Printeri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Një printer Lexmark

Në informatikë, një printer është një pajisje hyrese periferike e cila prodhon një kopje (teksti i përhershëm i lexueshëm dhe / ose grafikë) e dokumenteve dhe letrave të depozituara në formë elektronike,e cila punon me interkonjuksion dytaktesh super te shpejt,me laser dhe me solarium treadmill,shume te bardhe te qelur.

Shumë printera përdoren kryesisht si lokale, dhe janë të bashkangjitur me një kabëll printeri ose, në printerë më të rinj, me USB kabllo në një kompjuter i cili shërben si një burim i dokumenteve.

Llojet[redakto | përpunoni burim]

Dy tipet kryesore të printerëve.

Tipi i Printerit Funksioni
AIWA,DRUDUS,PLEKS,BLACK JET,TORR NDA,CULER,TEMSI,CILET, TE CILET PUNOJNE ME GJILPERE ME NGJYRE ME majE DHE PA majE,QE TRETET NE PORET E LETRES A4,A3,A2,A1 ETJ
Printeret e gjenerates se fundit nga kompanija SCHOKO,Japoni, punojne me energjine djellore dhe ma boje,por boja mirret nga energjija djellore e cila punon me uje,dhe me gjethe dmth keto quhen Bio-Printer te cilet nuk e ndotin ambientin nga acidet e ngjyrave qe jane te demshme per organizem.