Jump to content

Shtypshkronjësi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Printeri (informatikë))
Një shtypshkronjës Lexmark

Në informatikë, një shtypshkronjës është një pajisje dalëse e cila shtyp një dorëshkrim (teksti i përhershëm i lexueshëm ose grafikë) të dëshmive dhe letrave të prirura në formë elektronike dhe që punon me ndërlidhje dytaktesh tepër të shpejtë, me lazer dhe me rutinë diellore shume të bardhë, të çelur.

Shumë shtypshkronjës përdoren vendosmërisht dhe janë të lidhur me një kabllo shtypshkronjësi (në mostrat më të reja me kabllo USB) te një kompjuter i cili shërben si një burim i dokumenteve.