Rahim Ademi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Rahim Ademi

Rahim Ademi, (lindi më 30 janar 1954) është ish-gjeneral i ushtrisë kroate.

Ai u lind dhe u rrit në Karaçë, Vushtrri, Kosovë. Ademi diplomoi në akademinë e ushtrisë jugosllave në Beograd më 1976.

Rahim Ademi me vetë dëshirë kaloi në ushtrinë kroate duke e lëshuar ushtrinë jugosllave në erë të vitit 1990. Trimërinë dhe strategjinë e tij ushtarake si udhëheqës ushtarak menjëherë e tregoi duke e mbrojtur Shibenikun nga sulmi i ushtrisë jugosllave dhe ai çetnik. Në shtator 1991, si dhe duke marrë disa kazerma të ushtrisë jugosllave në Shibenik dhe rrethinë. Aftësitë e tij ushtarake shumë herë i tregoi gjatë vitit 1993 gjatë operacionit ushtarak të “Maslenica”, mandej ”Medački džep“, mandej edhe në territorin e Bosnjës dhe Hercegovinës në operacionet e UK të cilat janë zhvilluar gjatë viti 1994 dhe 1995, në operacionin ”Zima '94“., si dhe në të gjitha operacionet e rëndësishme në hapësirën e Bosnjës dhe Hercegovinës dhe republikës së Kroacisë.