Studenti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Studenti (nga fjala latine studere - përpjekje "për diçka", interes "për diçka") është një person që ndjek një institucion të arsimit të lartë, zakonisht një kolegj, institut ose fakultet në kuadër të një universiteti, me qëllim të fitimit të një njohurive të nivelit të lartë në një fushë të shkencës. Në universitet, studenti ka të drejta, detyra dhe obligime të caktuara të përapara me rregullat e universitetit dhe ligjet e shtetit. Studentët mund të bashkohen në shoqata dhe organizata me qëllim të mbrojtjes së interesave të tyre. Dita Ndërkombëtare e Studentëve është 17 Nëntori.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]