Terapia fizike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Terapia Fizike (PT), e njohur edhe si Fizioterapia, është një nga profesionet aleate shëndetësore. Ofrohet nga terapistë fizikë që promovojnë, ruajnë ose rivendosin shëndetin përmes ekzaminimit fizik, diagnostikimit, menaxhimit, prognozës, edukimit të pacientit, ndërhyrjes fizike, rehabilitimit, parandalimit të sëmundjeve dhe promovimit të shëndetit. Terapistët fizikë njihen si fizioterapistë në shumë vende.

Përveç praktikës klinike, aspekte të tjera të praktikës së terapistit fizik përfshijnë kërkimin, edukimin, konsultimin dhe administrimin shëndetësor. Terapia fizike ofrohet si një trajtim i kujdesit parësor ose krahas, ose në lidhje me, shërbime të tjera mjekësore. Në disa juridiksione, si në Mbretërinë e Bashkuar, fizioterapistët kanë autoritetin të përshkruajnë medikamente.[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Physical therapy", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-13, marrë më 2022-12-20