Universiteti i Splitit

Coordinates: 43°30′43″N 16°26′28″E / 43.512°N 16.441°E / 43.512; 16.441
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Universiteti i Splitit (kroatisht: Sveučilište u Splitu) është një universitet kroat i cili ndodhet në Split, Kroaci. Ai u themelua në vitin 1974 dhe është i organizuar në 13 fakultete dhe 124 programe studimi. Deri në vitin 2009, një total prej përafërsisht 40.000 studentë kanë diplomuar, dhe një total prej 337 diploma të doktoraturës janë dhënë.

Universiteti i Splitit është një anëtar i AUE - Asociacioni i Universiteteve Evropiane.

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Biblioteka Universitare në Split
 • Fakulteti i Ndërtimtarisë, Arkitekturës dhe Gjeodezisë (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, FGAG, ish Građevinsko-arhitektonski fakultet, GAF)
 • Fakulteti i Shkencave (Prirodoslovno-matematički fakultet, PMF)
 • Fakulteti i Ekonomisë (Ekonomski fakultet, EF)
 • Fakulteti Juridik (Pravni fakultet)
 • Fakultetin i Teologjisë Katolike (Katolički bogoslovni fakultet)
 • Fakulteti i Kimisë dhe Teknologjisë (Kemijsko-tehnološki fakultet, KTF)
 • Fakulteti i Mjekësisë (Medicinski fakultet, MEF)
 • Fakultetin e Kineziologjisë (Kineziološki fakultet, KIF)
 • Fakulteti i Studimeve Detare (Pomorski fakultet, PF)
 • Fakulteti i Filozofisë (Filozofski fakultet, FF)
 • Akademia e Arteve të Bukura (Umjetnička akademija)

Farmacia është në kuadër të Fakultetit të Mjekësisë dhe Fakultetit të Inxhinierisë Kimike.

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

43°30′43″N 16°26′28″E / 43.512°N 16.441°E / 43.512; 16.441