Jump to content

Alessandro Manzoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Alessandro Manzoni.

Alessandro Francesco Tommaso Antonio Manzoni, i njohur si Alessandro Manzoni (Milano, 7 mars 1785 - Milano, 22 maj 1873) ka qënë një letrar italian, i konsideruar si një nga më të rëndësishmit romancier italian të të gjitha kohërave, i famshëm për romanin I promessi sposi (të fejuarit), i ambientuar në Itali, midis vitit 1628 dhe vitit 1630. Manzoni hodhi themelet për romanin modern, duke përkaruar njësinë linguistike italiane.