Billy West

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Billy West

Billy West lindi si William Richard West16 prill 1952Detroit, Michigan. Është një dublues amerikan, i njour për rolet në seritë si The Ren and Stimpy Show dhe Futurama.

Në 20 vite e fundit dubloi ai disa personazha fiktive. Te më të njohurit takojnë ndër të tjerë Philip J. Fry, Dr. Zoidberg, Zapp Brannigan dhe Prof. Hubert Farnsworth nga Futurama, Bugs Bunny dhe Elmer Fudd nga Space Jam, Ren dhe Stimpy nga The Ren and Stimpy Show.

Para se ai punoi për televizionin, ishte ai pjesë i shout të Howard Stern dhe imitoi aty aktorë dhe politikanë të njohur.

Po ashtu luan ai në bendin e vet me emrin "Billy West and The Grief Councilors".

Filmografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Titulli Roli Shënime
2007 Futurama: Bender's Big Score Philip J. Fry
Professor Hubert Farnsworth
Dr. John Zoidberg
Captain Zapp Brannigan
Additional characters
Dublim
Drejtë në video
Film i animuar
Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) Personazhe të ndryshme Dublim
2006 Bah, Humduck! A Looney Tunes Christmas Bugs Bunny
Elmer Fudd
Dublim
Drejtë në video
Film i animuar
Queer Duck: The Movie Bi-Polar Bear Dublim
Drejtë në video
Film i animuar
Curious George Manager Dublim
Film i animuar
Brandy & Mr. Whiskers Mr. Whiskers (2006 onwards)
Gasper Le Gecko (2006 onwards)
Dublim
Seri e animuar
2005 Tom and Jerry: The Fast and the Furry Biff Buzzard
President of Hollywood
Squirty
Dublim
Drejtë në video
Film i animuar
The Proud Family Movie Board Member
Cab Driver
Dublim
Film televiziv i animuar
Tom and Jerry: Blast Off to Mars Major Biff Buzzard Dublim
Drejtë në video
Film i animuar
2004 Popeye's Voyage: The Quest for Pappy Popeye
Pappy
Dublim
Drejtë në video
Film i animuar kompjuterik
Comic Book: The Movie Leo Matuzik Drejtë në video
Live action
2003 Looney Tunes: Back in Action Elmer Fudd
Peter Lorre
Dublim
2002 Crank Yankers Confucious
Moo Shu
Dublim
Tom and Jerry: The Magic Ring Freddie Dublim
Drejtë në video
Film i animuar
2001 Jimmy Neutron:Boy Genius Various characters Dublim
Film i animuar
The Oblongs George Klimer
Anita Bidet
Additional characters
Dublim
Seri e animuar
2000 Poochini's Yard Poochini
Walter White
Mr. Garvey
Lockjaw
Dublim
Seri e animuar
1999-2003 Futurama Philip J. Fry
Professor Hubert Farnsworth
Dr. John Zoidberg
Captain Zapp Brannigan
Additional characters
Dublim
Seri e animuar
1999 Rayman: The Animated Series Rayman Dublim
Seri e animuar
Olive, the Other Reindeer Mr. Eskimo Dublim
Film televiziv i animuar
The New Woody Woodpecker Show Woody Woodpecker
Wally Walrus
Smedley
Doug Knutts
Dublim
Seri e animuar
Queer Duck Bi-Polar Bear
Other characters
Dublim
Seri e animuar
1998 Scooby-Doo on Zombie Island Norville "Shaggy" Rogers Dublim
Drejtë në video
Film i animuar
1997 Extreme Ghostbusters Slimer
Mayor McShane
Dublim
Seri e animuar
The Weird Al Show Show announcer Seri
Project G.e.e.K.e.R. GeeKeR Dublim
Seri e animuar
1996 Space Jam Bugs Bunny
Elmer Fudd
Dublim
Live action/Film i animuar
Joe's Apartment Ralph Roach Dublim
1991-96 The Ren and Stimpy Show Stimpson J. "Stimpy" Cat (1991-1996)
Ren Hoek (1993-1996)
Mr. Horse (1993-1996)
Dublim
Seri e animuar
1991-94 Doug Doug Funnie (1991-1994)
Roger Klotz (1991-1994)
Dublim
Derisa u shitur seria te Disney.
Seri e animuar

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]