Boris Tadiq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Boris Tadiqi

Boris Tadiq (lindur në 15 janar 1958Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë) është politikan serb dhe presidenti aktual i Serbisë.

Boris Tadiq, udhëheqës i Partisë Demokratike (DS), u zgjodh President i Serbisë më 27 qershor 2004, në balotazhin e zgjedhjeve kundër kandidatit të Partisë Radikale Serbe Tomisllav Nikolliq.

Ai përfundoi arsimin e mesëm në Beograd dhe u diplomua në psikologji në Universitetin e Beogradit.