Gojëtaria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gojëtaria (greq. ρητορεία, ρητορική - retorika; lat. oratoria) është aftësia e përdorimit të mençur të të folurit ose të shkruarit me qëllim për të bindur ose për të kënaqur dikë.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hyrje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sofistët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Platoni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sokrati[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gojëtarë romakë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gojëtaria moderne[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Thënie[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • "Gojëtaria nuk është asgjë tjetër, veçse arsyeja e veshur mirë dhe argumenti të vendosura me rend" Jan Zamoiski.
  • "Gojëtaria është mënyra e qeverisjes së mendjeve të njerëzve" Platoni.