Jusuf Zimeri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Jusuf Zimeri
Jusuf Zimeri.jpg
Informacione
Ditëlindja:20 prill 1962
Vendlindja:Llojan, Kumanovë
Aktiviteti:juristë islam
Nënshtetësia:shqiptar

Jusuf Zimeri, (20 prill 1962, Llojan, Kumanovë), është jurist i drejtësisë islame.

Biografia

Prof. Jusuf Zimeri lindi më 20 prill të vitit 1962 në fshatin LlojanKumanovës, është jurist i drejtësisë islame. Shkollën e mesme e kreu në "Medresenë Alaudin" në Prishtinë.

Pas përfundimit të shkollës së mesme vazhdoi studimet në Universitetin "Al-Az'har"Kairo pranë Fakultetit të Ligjit dhe Jurisprudencës Islame.

Pas diplomimit kthehet në vendlindje dhe fillimisht punësohet si ligjërues në fshatin e tij, dhe më pas transferohet si referent për çështje fetare në BIMShkup. Pas dy viteve transferohet si profesor i lëndëve të jurisprudencës islame në shkollën e mesme "Medreseja Isa Beu" në Shkup, ku tani ushtron edhe postin e sekretarit. Veprimtaria e tij është mjaft e gjerë, janë për tu përmendur disa punime shkencore nëpër revista të ndryshme.

Veprat

Gjithashtu është marrë edhe me përkthime nga gjuha arabe dhe realizuar disa botime.

  1. Internimet dhe burgimet e Seid Nursit, 1994
  2. E drejta e trashëgimisë në jurisprudencën islame,
  3. Sistemi zgjedhor islam,
  4. E drejta familjare,
  5. Gjykata në sistemin islam,
  6. Pesë shtyllat e fesë islame, etj.

Lidhje të jashtme