Liliana Pere

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Liliana Pere eshte ne profesion Inxhiniere Informatike/ Autor /Publiciste ne median e shkruar brenda dhe jashte Shqipërise, u lind më 11 shtator të vitit 1962 në qytetin e Ersekës, në Shqipëri, në një familje me tradita të hershme atdhetare dhe arsimdashëse në shërbim të kombit shqiptar.

Biografi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjyshi i Lilianës, Tefik Rogu është cilësuar patriot dhe bashkëpunëtor i Ismail Qemalit për veprimtari patriotike jashtë Atdheut në Turqi me vendim të Presidiumit te kuvendit popullor. Ai është diplomuar në Turqi për Jurisprudencë ushtarake.

Shkollën fillore dhe tetëvjeçare Liliana Pere i kreu në qytetin e lindjes, në Ersekë. Në vitin 1981, Liliana Pere mbaroi dhe arsimin e mesëm të përgjithshëm me rezultate të shkëlqyera në shkollën “Petro Nini Luarasi” po në Ersekë, Shqipëri.

Edukimi Kualifikime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Liliana ka studiuar në Universitetin Politeknik Shtetëror në Tiranë në Fakultetin e Teknologjisë së Informacionit, Dega Informatikë-Automatikë dhe u diplomua si inxinier Informatike/Automatike, me udhëheqës diplome Prof. Dr. Aleksandër Xhuvani. Në temën e diplomës i është ngarkuar të ndërtojë një aplikacion në programin ACCESS të Microsoftit. Aplikacioni për sistemet e menaxhimit të të dhënave bazë SMBD në Institutin Francez pranë Universitetit Politeknik, i ndërtuar nga Liliana, rezultoi i suksesshëm.

Liliana Pere ka bërë shumë kurse trajnimi në qendrën amerikane Stefan për trajnim për përdorimin e software-ve më të zhvilluar.

Veprimtaria Profesionale ne Telekomunikacion[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në kompaninë Albtelecom ka kryer disa trajnime:

Është trajnuar për Sistemin Billing, për programin Sap moduli FI dhe trajnim online free autodidakt me tutorial për ndërtim uebsajtesh dhe aplikacionesh të tjera.

Ajo është një njohëse, zotëruese dhe përdoruese shumë e mirë e softwareve më të avancuar dhe e Sistemeve Operative të Kompjuterave.

Në Maj të vitit 1997 Liliana Pere filloi punë si Specialiste financiare në Departamentin e Financës pranë Albtelecom Albania, ku ajo punoi deri në Maj të vitit 2012. Në Mars të vitit 2011 Liliana punoi gjithashtu Inxhiniere Informatike në Departamentin e Transmission Network operation brenda të njëjtës kompani, Albtelecom &Eagle Mobile.

Veprimtaria ne Shoqerine Civile[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga viti 2013 deri në Prill të vitit 2015 Lilana punoi si Konsulente e IT-së e lirë për kompani të ndryshme që kishin nevojë për asistencë informatike dhe ndërtim aplikacionesh ku ndërtoi website falas në ndihmë të grave.

Në vitin 2013 Liliana Pere filloi te punoi vrullshem shumë për kauzën e gruas dhe ka ngritur zërin e saj duke i shkruar Shtëpisë së Bardhë dhe Presidentit Barak Obama për të drejtat e gruas shqiptare dhe të Kombit shqiptar, duke kërkuar mbështetje për lëvizjen dhe barazinë e të drejtave të shqiptarëve në rajon. Ajo ka paraqitur disa kërkesa për ndalimin e deportimit të një nëne shqiptare nga SHBA. Kjo korrespondencë ka rezultuar me përgjigje shumë pozitive nga Shtëpia e Bardhë dhe Presidenti Barak Obama si mbështetësit historikë të kombit tonë.

Ne Maj të vitit 2015, Liliana Pere krijoji organizatë nën emrin “Gruaja Shqiptare në Botë” me të cilën punon dhe aktualisht po promovon vlerat e grave të suskesshme në botë. Kjo organizatë evidenton, promovon gratë e sukseshme, si indikatore të forta për emancipimin e gruas në Shqipëri dhe në të gjitha Komunitetet Shqiptare të Grave në Botë.

Liliana Pere gjithashtu është bashkëpunëtore rregullt e gazetës “Dielli” – “The Sun”, Nju Jork, gazetë patriotike e krijuar nga ish-kryeministri shqiptar Fan Noli. Ajo ka botuar shumë artikuj të ndryshëm ku sjell në vëmendjen e lexuesve vlerat e grave shqiptare të suksesshme në fusha të ndryshme profesionale, humanitare, akademike, shkencore, sociale, artistike, etj. Gjithashtu dhe bashkepunetore e Gazetes Bota Sot ne Zvicer. Gjithashtu nderton website free per grate ne biznes per ti mbeshtetur dhe inkurajuar atogjithashtu dhe dhe bashkepunetore e Gazetes Bota Sot ne Zvicer si dhe e mediave te tjera ne Shqiperi.

Ajo ka patur një veprimtari të madhe edhe si misionare paqeje, është angazhuar edhe me Organizatën Ndërkombëtare Lobuese Diplomatic Mision Peace and Prosperity, pjesë e OKB. Ajo është këshilltare nderi e këtij misioni që vepron për paqe e prosperitet në Ballkan e në Botë.

Veprimtaria si Autor dhe Publiciste[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gazeta Diaspora Shqiptare, Botime. Autori Liliana Pere

Gazeta Diaspora Shqiptare, Botime. Autori Liliana Pere

Gazeta Bota Sot.com Zvicer, Botime. Autori Liliana Pere

Gazeta Bota Sot. Zvicer, Botime. Autori Liliana Pere

Gazeta Albspirit, Botime. Autori Liliana Pere

Gazeta Dielli. New York. Botime. Autori Liliana Pere

Gazeta Bota Sot. Zvicer, Botime. Autori Liliana Pere

Gazeta Telegraf Tirane Botime Botime. Autori Liliana Pere

http://revistakuvendi.org/?p=5019 Botime. Autori Liliana Pere

https://www.voal.ch/tag/liliana-pere/ Botime. Autori Liliana Pere

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

https://gazetadielli.com/e-para-grua-ministre-mbrojtjes/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-prof-nora-cashku/

https://gazetadielli.com/eleni-qirici-shqiptarja-e-pare-ne-holivud/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-flet-prof-dr-jera-kruja/

https://revistakuvendi.org/?p=6172

https://diasporashqiptare.al/2022/02/04/histori-suksesi-nje-regjizore-si-angjelina-xhara/

https://alb-spirit.com/2020/12/15/liliana-pere-interviste-ekskluzive-me-doktoren-e-shkencave-mjekesore-vigjilenca-demiraj/

https://gazetadielli.com/shansi-gjerman-dhe-shqiptaret/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-aferdite-shani/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-julia-goga-cooke/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-julia-goga-cooke/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-elidiana-abazi/

https://www.voal.ch/tag/liliana-pere/

https://gazetadielli.com/virgjeri-te-vjedhura-ne-universitetin-e-palermos/

https://www.voal.ch/shqipe-biba-histori-suksesi-bashkebisedim-shqipe-biba-dhe-liliana-pere/aktuale/

https://gazetadielli.com/liri-kopaci-di-micheleshefe-e-divizionit-te-barazise-ne-ke/

http://revistakuvendi.org/?p=5019

https://gazetadielli.com/musine-kokalari-nje-shqiptare-ne-universitetin-la-sapienca/

https://alb-spirit.com/2016/06/15/flet-sekretarja-e-vatres-ne-tampa-bamiresja-zamira-rubjeka-ekonomiste-ne-banken-amerikane/

https://gazetadielli.com/muzika-eshte-jeta-ime-flet-prof-shqipe-zani-soprano-mjeshter-i-madh/

https://shqiptaretkanada.blogspot.com/2016/07/lorina-nacishkencetarja-shqiptare-ne.html

https://gazetadielli.com/erisa-zykaj-gazetarja-shqiptare-ne-bruksel/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-prof-edlira-haxhiymeri/

https://gazetadielli.com/virgjeri-te-vjedhura-ne-universitetin-e-palermos/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-shqiptarja-e-suksesshme-mirela-athanas/

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-nje-shqiptare-ne-eliten-intelektuale-franceze/

https://revistakuvendi.org/?p=6172

https://gazetadielli.com/histori-suksesi-prof-nora-cashku/

https://telegraf.al/kulture/merita-mccormack-suksesi-me-i-madh-per-mua-eshte-familja/

https://gazetadielli.com/eleni-qirici-shqiptarja-e-pare-ne-holivud/