Lista e ishujve grekë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ishulli i Korfuzit

Greqi gjenden më shumë se 3.000 ishuj, shumica e të cilëve nuk janë të banueshëm. Ishujt kryesorë janë:

Ishujt e Egjeut Lindor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ishujt e Egjeut Verior[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edhe: Ishujt e Trakës

Ishujt e Jonit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Cikladet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Cikladet e Vogla Lindore:

Dodekanezi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Evia (Eubea) dhe Sporadet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sporadet Veriore:

Sporadet Jugore:

Shiko edhe Dodekanezi si dhe Ishujt e Egjeut.

Ishujt e Gjirit Saronik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kreta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]