Peter Constantine

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Peter Constantine (1963) është shkrimtar anglez, dhe përkthyes veçanërisht nga shqipja, italishtja, rusishtja dhe greqishtja në anglisht.[1]

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Peter Constantine lindi më 7 maj 1963Londër, dhe u rrit në Athinë. Mësimet e para dhe ato të mesme i kreu në Athinë. Në vitin 1980 emigron në SHBA.[2]

Përkthime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 1997 Six Early Stories, Thomas Mann, Sun and Moon Press.
 • 2000 The Undiscovered Chekhov: Forty-Three New Stories, Seven Stories Press.
 • 2000 Elegy For Kosovo, Ismail Kadare, Arcade Publishing.
 • 2000 Three Elegies for Kosovo, Ismail Kadare, Harvill Press.
 • 2000 Within Four Walls: The Correspondence between Hannah Arendt and Heinrich Blücher, 1936-1968, Hannah Arendt Harcourt.
 • 2000 The Complete Works Of Isaac Babel, W.W. Norton & Company
 • 2001The Undiscovered Chekhov: Fifty-One New Stories, Duck Editions.
 • 2002 Con Brio, Brina Svit, London: Harvill Press.
 • 2002 The Collected Stories, Isaac Babel, W.W. Norton & Company.
 • 2003 The Red Cavalry Stories, Isaac Babel, W.W. Norton & Company.
 • 2003 Three Haitian Creole Tales, Felix Morrisseau-Leroy, Green Integer Press.
 • 2003 Taras Bulba, Nikolai Gogol, Random House Modern Library.
 • 2004 The Cossacks, Leo Tolstoy, Random House Modern Library.
 • 2004 A century of greek poetry 1900-2000 COSMOS.
 • 2005 Candide, Voltaire, Random House Modern Library.
 • 2005 Death of a Prima Donna, Brina Svit, Harvill Press.
 • 2005 Mother, Stylianos Harkianakis, ATF Press.
 • 2006 The Bird is a Raven, Benjamin Lebert, Alfred A. Knopf.
 • 2007 Self's Deception, Bernhard Schlink, Vintage Books
 • 2007 The Essential Writings of Machiavelli, Niccolo Machiavelli, Random House Modern Library.
 • 2008 Three Theban Plays, Sophocles, Barnes & Noble Classics Collection.

Mirënjohjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ New York Times: The Man Who Tracked Down Chekhov, 17.1. 1999
 2. ^ Contemporary Authors Online, Gale, 2009.
 3. ^ a b Book-of-the-Month-Club Translation Prize winners http://www.pen.org/page.php/prmID/591 Arkivuar 7 qershor 2011 tek Wayback Machine
 4. ^ National Translation Award, American Literary Translators Association, http://www.utdallas.edu/alta/about/pastwin.html Arkivuar 30 gusht 2007 tek Wayback Machine
 5. ^ Peter Constantine recipient of the 2007 Helen and Kurt Wolff Translator's Prize, Goethe Institute. http://www.goethe.de/ins/us/lp/prj/wol/rec/2007/deindex.htm