Gojëtaria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Retorik)
Jump to navigation Jump to search

Gojëtaria (greq. ρητορεία, ρητορική - retorika; lat. oratoria) është aftësia e përdorimit të mençur të të folurit ose të shkruarit me qëllim për të bindur ose për të kënaqur dikë.

Historia[redakto | përpunoni burim]

Hyrje[redakto | përpunoni burim]

Sofistët[redakto | përpunoni burim]

Platoni[redakto | përpunoni burim]

Sokrati[redakto | përpunoni burim]

Gojëtarë romakë[redakto | përpunoni burim]

Gojëtaria moderne[redakto | përpunoni burim]

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]

Thënie[redakto | përpunoni burim]

  • "Gojëtaria nuk është asgjë tjetër, veçse arsyeja e veshur mirë dhe argumenti të vendosura me rend" Jan Zamoiski.
  • "Gojëtaria është mënyra e qeverisjes së mendjeve të njerëzve" Platoni.