Ndryshimi mes inspektimeve të "Selefizmi"

Jump to navigation Jump to search
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
'''Selefizmi''' ose '''Selefije''' është periudhë kohore [[Islam]]e që nga dietarë të ndryshëm definohet në mënyra të ndryhme, por që dallimet janë në aspektin formal e jo në atë esencial për të cilin aspekt dietarët janë të një mendimi.
 
Në këtë kontekst dijetari i famshëm Dr. [[Muhamed. S.R. el-Buti]], në veprën e tij "[[Selefizmi periudhë kohore e begatshme, e jomedh'heb Islam]]" në faqen nr.9 thotë: "Me nocionin selefizëm nënkuptojmë tre shekujt e parë nga jeta e [[Ymet]]it Islam. Në këtë kontekst edhe dijetari i famshëm Dr. [[Abdulhamid Mahmudi]] në veprën e tij "[[Selefizmi, thirrje e shejh Muhamed Abdulvehabit]]", thotë: "Të gjithë dijetarët janë unik se me nocionin selef kanë për qëllim të gjithë sahabet[[sahabët]], [[tabiinët]] dhe [[tebei tabiinët]]." Këto dy definicione dhe shumë definicione tjera fundament të definimit të tyre kanë hadithin e [[Pejgamberi]]t a.s. ku thuhet: "Njerëzit më të mirë janë në shekullin tim, pastaj ata që pasojnë pas tyre, pastaj ata që pasojnë pas tyre." <ref name=automatikisht1>[http://www.bim.org.mk/medhhebi.asp Medh-hebi] nga [[Jusuf Zimeri]]</ref>
 
== Interpretimi bashkëkohorë i selefizmit ==
236

edits

Menyja e navigimit