Jump to content

Vendkalimet kufitare të Malit të Zi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vendkalimet kufitare të Malit të Zi me katër shtete: Kosovën, Kroacinë, Bosnjë dhe Hercegovinën, Serbinë dhe Shqipërinë .

Kufiri me Kosovën[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kufiri me Kroacinë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Debeli Brijeg - Karasovići
 • Kobila - Vitaljina

Kufiri me Bosnjë dhe Hercegovinën[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Metaljka - Metaljka (kategoria II)
 • Šula - Vitinë (vetëm trafiku i pasagjerëve)
 • Meštrovac - Meštrovac (i mbyllur); komunikacioni kufitar - deri në hyrjen në fuqi të marrëveshjes për trafikun kufitar, vepron si vendkalim kufitar ndërkombëtar
 • Šćepan Polje - Hum (kategoria I)
 • Krstac - Krstac (hapur 24 orë në ditë); komunikacioni kufitar - deri në hyrjen në fuqi të marrëveshjes për trafikun kufitar, vepron si vendkalim kufitar ndërkombëtar
 • Bituljica - Bituljica (mbyllur); komunikacioni kufitar - deri në hyrjen në fuqi të marrëveshjes për trafikun kufitar, vepron si vendkalim kufitar ndërkombëtar
 • Vranieenovići - Deleuša (kategoria II)
 • Ilijino Brdo - Klobuk (kategoria I)
 • Nudo - Aranđelovo (hapur 24 orë në ditë); komunikacioni kufitar - deri në hyrjen në fuqi të marrëveshjes për trafikun kufitar, vepron si vendkalim kufitar ndërkombëtar
 • Sitnicë - Zupci (vetëm trafiku i udhëtarëve)

Kufiri me Shqipërinë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rrugore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Božaj - Hani i Hotit
 • Grnçar - Vrmoshë (vetëm trafiku i pasagjerëve)
 • Sukobin - Murićani (vetëm trafiku i pasagjerëve)

Hekurudhore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lumore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kufiri me Serbinë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kalimet kufitare në portet detare ndërkombëtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kalimet kufitare në aeroportet ndërkombëtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]