Atheist Alliance International

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Atheist Alliance International (AAI) apo Aleanca Ndërkombëtare Ateiste është një aleancë e aktualisht e 58 organizatave autonome ateiste, 46 prej tyre në USA.[1] Ajo u themelua bashku për të ndikojnë në të gjitha vendet e botës dhe për të zgjeruar bashkëpunimin për qëllime të përbashkëta. Presidenti Stuart Bechman.[2]

Fillimisht, ajo u përqendrua vetëm në SHBA, por tani ka përfunduar detyra e tij në nivel ndërkombëtar zgjeruar. Puna e aleancës filloi kur ATEIST katër grupe në 1991 për herë të parë në Los Angeles takuar së bashku dhe bënë. Ata vendosën se situata problematike të ateist nga SHBA-ja në terren për të luftuar deri kërkuar nga kjo organizatë është themeluar.

Me synimin e Aleancës ishte të hartuar në mënyrë që të gjithë anëtarët e të njëjtin ndikim mbi objektive, programit, dhe vendimet politike të kryer punën e koalicionit kanë. Kështu, secilit grup anëtar një votë, edhe pse origjinale katër janë të pothuajse gjashtëdhjetë (2009) madhësia.

Ajo është përdorur nga Vullnetare s operohet dhe mbështeten nga ata. Të gjithë anëtarët punojnë vullnetarisht.

Tätigkeiten[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një nga objektivat kryesore të AAI është në grupe të tjera për të formuar dhe të tregut ekzistues. Paralelisht me këtë detyrë, ata duan të e menduarit racional mbështetje. Ju dëshironi të fetar botë imazhe nëpërmjet mësimit në shkolla dhe kolegje kundër.

Aleanca arriti të gjitha këto aktivitete me ndihmën e mediave tashmë ekzistuese dhe komunikimit: kjo çon individët dhe grupet e saj në konferencën vjetore, ajo e informoi bazën e një revistë tremujore, ai siguron një web faqe dhe shtyp një directory vjetore, të organizatave dhe Global kontaktoni për informata dhe duke e përshkruar liste. Informatat tjera për organizatat se ndihmë dhe përkrahje në rastin e diskriminimit, të sigurojë, si dhe të dhëna për agjencitë dhe zyrat në të cilën ju keni anti-ATEIST fanatizëm raportin dhe ndihma të tjera mund të gjenden.

Në mënyrë të tërthortë, aleanca e të njëjtit mendim organizatave fillimin e aktivitetit, duke ofruar modele për grupin e infrastrukturës për të siguruar lidhje të të njëjtit mendim grup formimin prodhon dhe për të kërkuar, për shembull, kjo e bën për dy studente reklamat aleancat kombëtare. Përveç kësaj, ai mbështet financiarisht rritjes së organizatave individuale anëtare, nga donacionet e tyre selbsterworbene dyfishuar. Përveç anëtarëve të së bashku, prandaj dhe mban takime të rregullta.

I AAI organizon çdo vit një konferencën vjetore. I pari u mbajt kongresi 1995Los Angeles në vend. Në vitet e fundit të takimeve ishin në:

1996 * Mineapolis 1997 * Orlando 1998 * St Louis 1999 * Austin 2000 * Sacramento 2001 * Atlanta 2002 * Dallas 2003 * Tampa 2004 * Kolorado Springs 2005 * Los Angeles 2006 * Kansas City 2007 * Crystal City (Virginia) 2008 * Long Beach (California)

Richard-Dawkins-Award[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Die AAI vergibt seit 2003 während der Konferenz den Richard-Dawkins-Award . Benannt ist der Preis nach Richard Dawkins, einem englischen Zoologen, der vom Magazin Der Spiegel als einflussreichster Biologe seiner Zeit bezeichnet wurde.[3]

FITUESIT e deri tanishem te cmimeve:

Te ndryshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga nje kongres i AAI doli koncepti Bright.

Internationale Mitgliedsorganisationen (Auswahl)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Te dhëna burimesh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ ((burim internet | ed AAI = | url = http://www.atheistalliance.org/aai/members.php%7Ctitel=AAI Arkivuar 12 mars 2016 tek Wayback Machine member organizatave | qasje = 2007/08/03))
  2. ^ ((Burimi internet | Atheists Bashkuara ed = | url = http://www.atheistsunited.org/home/news/132-stuart-bechman-elected-president-of-aai Arkivuar 5 janar 2009 tek Wayback Machine | title = Stuart Bechman zgjidhet president i AAI | qasje = 2009/01/14))
  3. ^ DER SPIEGEL 43/2006 - Glücklicher ohne Gott
  4. ^ Penn & Teller's official Website