Ekuacioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tek ekuacionet vlejnë dy vlera :

  • vlera aditive dhe
  • vlera multiplikative.

Vlera aditive[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekuacioni nuk e ndryshon zgjidhjen edhe nëse te dy aneve të tij ja shtojmë nga një numër apo shprehje matematikore të njejet.

Vlera asiciative[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekuacioni nuk e ndryshon zgjidhjen edhe nëse dy anët e tij i shumëzojmë ose i pjesëtojmë me një numër të ndryshëm nga zero (0).