Francesco Granacci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Piktura nga Francesco Granacci

Francesco Granacci lindi më 23 korrik 1477Florencë; vdiq më 30 nëntor 1543 Florencë. Ishte një piktor italian, në fillim ishte nxënës dhe ndihmës asistenti i Domenico Ghirlandaio, ku mori pjesë në shumë pikturime, i cili në vend të ngjyrave tempera përdorte teknikën e vajit. Më vonë iu bashkangjit piktorëve Leonardo da Vinci, Michelangelo dhe Raffael. Veprat e tij më kryesore janë:

  • Die Dreieinigkeit (Berliner Museum),
  • Madona me të shejntin Tomas
  • Udhëtimi qiellor e virgjireshës