Gjuhët sllave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Grupi Sllav)
Shko te: navigacion, kërko

Në gjuhësi me Gjuhët Sllav, Gjuhët indo-evropiane, quhet një familje (grup) gjuhësh dhe dialektesh me prejardhje të përbashkët, të cilat fliten sot në pjesën më të madhe të botës, si në Evropë, Azinë jugperëndimore, Azinë qendrore, dhe Azinë jugore.

Grupi Gjuhët Sllav