Jump to content

Instrumental rock

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Instrumental rock është formë e muzikës rock që e vë theksin në instrumentet muzikore, dhe që nuk përmban apo përmban shumë pak këndim.

Shembuj të instrumental rock-ut mund të gjinden në çdo nën-zhanër të muzikës rock, e zakonisht në muzikantët të cilët specializojnë në këtë stil, si Buckethead, Joe Satriani, Steve Vai, Link Wray, Eric Johnson, Chuck Berry, Surfaris, Dick Dale, The Ventures, The Shadows, Jeff Beck, Paul Gilbert, Jean Pierre Danel, Booker T and the MGs dhe The Champs.