Lista e gjuhëve programore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Qëllimi i listës të gjuhëve programore është të gjitha gjuhët programore që njihen, ato që përdoren dhe ato që janë përdorur më herët, të rënditura sipas alfabetit.

Shënim: Nëngjuhët programore të BASIC nuk janë të listuara në këtë listë.
Përmbajtja:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[redakto | redakto tekstin burimor]

B[redakto | redakto tekstin burimor]

C[redakto | redakto tekstin burimor]

D[redakto | redakto tekstin burimor]

E[redakto | redakto tekstin burimor]

F[redakto | redakto tekstin burimor]

G[redakto | redakto tekstin burimor]

H[redakto | redakto tekstin burimor]

I[redakto | redakto tekstin burimor]

J[redakto | redakto tekstin burimor]

K[redakto | redakto tekstin burimor]

L[redakto | redakto tekstin burimor]

M[redakto | redakto tekstin burimor]

N[redakto | redakto tekstin burimor]

O[redakto | redakto tekstin burimor]

P[redakto | redakto tekstin burimor]

Q[redakto | redakto tekstin burimor]

R[redakto | redakto tekstin burimor]

S[redakto | redakto tekstin burimor]

T[redakto | redakto tekstin burimor]

U[redakto | redakto tekstin burimor]

V[redakto | redakto tekstin burimor]

W[redakto | redakto tekstin burimor]

X[redakto | redakto tekstin burimor]

Y[redakto | redakto tekstin burimor]

Z[redakto | redakto tekstin burimor]