Lista e ishujve sipas popullsisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ky është lista e ishujve sipas popullsisë. Përfshinë të gjitha ishujt me popullësi me më shumë se 100,000. Popullësia e ishujve në botë janë mbi 730 milionë, rreth 11% të popullsisë së botës.

Ishujt më të mëdhaja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendi Ishulli Shteti(tet) Popullësia Dendësia
(/km²)
1 Java Indonezia 139,448,718 (2014)[1][2] 1,117
2 Honshū Japonia 104,000,000 (2010)[3] 451.8
3 Britania e Madhe Mbretëria e Bashkuar (Anglia, Skocia, Uellsi) 61,700,000 (2015)[4] 281.3
4 Luzon Filipinet 52,990,000 (2015)[5] 480
5 Sumatra Indonezia 47,010,000 (2010)[6][7] 90.4
6 Tajvani Tajvani 23,461,708 (2015)[6] 657
7 Madagaskari Madagaskari 22,434,000 (2014)[8] 38.2
8 Mindanao Filipinet 21,902,000 (2015)[9] 226
9 Borneo Indonezia, Brunei, Malajzia 21,258,000 (2014)[6][10][11][12] 26.3
10 Sri Lanka (Ceylon) Sri Lanka 20,219,000 (2012)[13] 310
11 Hispaniola Republika Dominikane, Haiti 19,920,000 (2010)[14] 241.5
12 Sulawesi Indonezia 17,371,783 (2010)[6][15] 97
13 Salsette India (Maharashtra) 15,098,516 (2011)[6][16] 24,414
14 Kyūshū Japonia 13,200,000 (2010)[17] 371
15 Guinea e Re Papua Guinea e Re dhe Indonezia ~ 11,306,940 (2014) [18][19] 15
16 Kuba Kuba 11,167,325 (2012)[6][20] 103.3

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Kementerian Kesehatan Republik Indonesia" (PDF). Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Composed of 6 provinces excluding the four regencies comprising Madura island
  3. ^ Composed of 34 prefectures including minor outlying islands
  4. ^ 2011 Census: Population Estimates for the United Kingdom. In the 2011 census, the population of England, Wales and Scotland was estimated to be approximately 61,370,000; compromising of 60,800,000 on Great Britain, and 570,000 on other islands. Retrieved 23 January 2014
  5. ^ "Population and Annual Growth Rates for The Philippines and Its Regions, Provinces, and Highly Urbanized Cities" (PDF). 2010 Census and Housing Population. National Statistics Office. Marrë më 13 February 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ a b c d e f "G". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ Composed of 8 provinces including minor outlying islands
  8. ^ "Account Suspended". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ Based on Census 2015 population of 6 regions that comprise Mindanao, subtracting out 3 entire provinces: Sulu, Tawi-tawi and Dinagat Islands, and entire islands (geographic) of Basilan, Olutanga, Camiguin, Surigao Islands, Samal, and Sarangani Islands
  10. ^ Malaysia: Federal States, Territories, Districts, major Cities, Urban Aras & Conurbations - Statistics & Maps on City Population. Citypopulation.de (2013-05-20). Retrieved on 2013-07-12.
  11. ^ "W.P. Labuan Sepintas Lalu". statistics.gov.my. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  12. ^ Administratively composed of 5 Indonesian provinces, 2 Malaysian states, 1 Malaysian territory and the sovereign state of Brunei, for this sum does not include Labuan nor Tarakan islands for which there is data.
  13. ^ "Sri Lanka: Administrative Division (Districts and Divisional Secretariats) - Population Statistics in Maps and Charts". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  14. ^ "World Population Prospects, the 2012 Revision". un.org. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  15. ^ Composed of 6 provinces
  16. ^ Composed of Greater Mumbai, Thane and Mira-Bhayandar
  17. ^ Composed of 7 prefectures
  18. ^ "Indonesia: Administrative Division". citypopulation.de. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  19. ^ "Papua New Guinea". citypopulation.de. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  20. ^ Population of Cuba excluding Isla de la Juventud