Negan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Negan është nje nga personazhet te The Walking Dead (Sezoni 6 - në vazhdim), interpretuar nga Jeffrey Dean Morgan.

Lideri i Shpvtimtarëve. Antagonisti i serialit nga sezoni i gjashtë e në vazhdim. Diktator. Nënshtron komunitetet të punojnë për të. Grupi i tij është shumë më i madh sesa mund të imagjinojnë Rick dhe të tjerët. Arma e tij është një shkop bejzbolli i rrethuar me tela me gjemba, duke i vendosur emrin Lucille, në nder të gruas së tij të vdekur. Në strehëz ka shume gra me të cilat është "martuar", ndër ta edhe Sherry, gruaja e Dwight. Vret ne gjaktftohtësi Abraham dhe Glenn. Nënshtron Rick të punoje për të. Në sezonin e shtatë vret Spencer në Alexandria pasi e cilëson njeri pa vlerë, pas ofrimit të tij për bashkëpunim duke tadhëtuar Rick. Ka një lidhje të vecante me Carl, i cili para vdekjes i kushton një letër, të cilën Michonne ja Lexon me radiomarrës. Pasi humb luftën, i tradhëtuar nga Eugene, i kursehet jeta nga Rick i cili vendos ta burgos përjetësisht duke marrë mospelqimin e Maggie, Daryl dhe Jezus. Në sezonin e nëntë e shikojmë në burgun e Alexandrisë.