Saturday Night Live

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e sezonës 32 të SNL

Saturday Night Live (SNL) është një show komik që transmetohët që nga viti 1975NBC.

Dy shqiptarë janë bërë nga ky shou të famshëm: James Belushi dhe John Belushi dhe shumë të tjerë si Eddie Murphy, Dan Aykroyd, Mike Myers, Steve Martin, Adam Sandler, Phil Hartman, etj.

Aktorët e viteve 1970[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktorët e viteve 1980[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktorët e viteve 1990[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktorët e viteve 2000[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Udhëheqës të emisionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Këtu shihni aktorët që e kanë udhëheq SNL si mysafir, në klapa është sa herë e ka udhëhequr shoun. Në listë shihni vetëm ata që e kanë udhëheq mbi 5 herë:

Filma sipas skeçave të SNL[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Disa filma të sukseshëm kanë dalur nga ky Shou si Wayne's World, A Night to Roxburry, The Blue Brothers dhe disa të tjerë: