Shefqet Krasniqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shefqet Krasniqi (lindi më 20.06.1966 në fshatin Sibofc, në komunën e Kastriotit-Rajoni i Prishtinës) ështe me profesion Doktor,[1] ligjerues në Fakultetin e Studimeve Islame, imam në Xhaminë e MadhePrishtinë,[2] veteran i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës,[3] antar në komisionin e lartë të Lidhjes se Dijetarëve Myslimanë,[4] përkthyes dhe botues i disa librave me tamtikë fetare,[1]

Për publikun në përgjithsi është i njohur per shumëllojshmërinë e aktiviteteve te tij, qoftë nga mimberi dhe mihrabi i Xhamisë si hatib dhe ligjërues, e qofte edhe nga mediet vizuale, te dëgjuara, elektronike dhe te shkruara. Poashtu Krasniqi akouzohet për shtytje në kryerjen e veprave terroriste, nxitje të urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtarë, racor, fetar dhe për shmangie nga tatimi.[5] Ai më vonë deklarohet i pafajshem për akuzat e ngritura.[6]

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jeta e hershme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkollėn fillore e kryen nė vendlindje, ndėrsa tė mesmen nė Medresen“Alauddin’’- nė Prishtinė. Mė 1986 shkon nė MedinneArabisė Saudite, ku me sukses pėrfundon studimet nė Fakultetin e Gjuhės dhe Letėrsisė arabe. Studimet pasdiplomike i vazhdon nė tė njejtin vend (Medinne), nė degėn e Sheriatit (ligjit) islam, nė tė cilėn edhe magjistron. Nė vitin 2001, pas plot 15 vitesh tė qėndrimit nė Medinne, mbron doktoratėn nė lėminė e Sheriatit islam.[7]

Kthimi në vendlindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me të mbaruar të studimeve të larta, Dr. Shefqeti kthehet në vendlindje ku fillimisht emërohet profesor në FSI e më pas edhe Imam në Xhaminë e Madhe në Prishtinë.

Detyrën e Profesorit do ta ushtroj për pesë vite akademike me radhë ndërsa detyrën e Imamit vazhdon ta mbajë ende.

Profesionalizmi i dëshmuar dhe sinqeriteti në punë, sidomos në fushën e gjerë të Davetit, Dr. Shefqetin brenda një kohe shumë të shkurtër do ta bëjnë një emër të njohur, jo vetëm në trojet shqiptare, por edhe më gjerë, në diasporë. Kjo sigurisht, fale laramanise dhe shumëllojshmëria te aktiviteteve te tij, qoftë nga minberi dhe mihrabi i Xhamisë si hatib dhe ligjërues, e qofte edhe nga mediet vizuale, te dëgjuara, elektronike dhe te shkruara.

Botimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Texhvid i preferuar - Kur'an për të lexuar që i kushtohet rregullave të leximit të Kur'anit.
 • Rruga e Ndriçuar - libër i cili flet për biografinë e Muhamedit nga lindja deri në vdekje.
 • Qëndrime në Kohë 1 - përmbledhje shkrimesh të artikujve të gazetës Epoka e Re në vitet 2009-2010.
 • Qëndrime në Kohë 2 - përmbledhje shkrimesh të artikujve të gazetës Epoka e Re në vitin 2012.
 • Trasmetimet e Ebu Hanifes nëpërmjet Hasen Bin Zijad Eluluij.

Përkthimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Të drejta në të cilat ftoi natyra e njeriut dhe i pranoi Sheriati nga autori Shejh Muhad Saalih Uthejmin
 • Akide Ehli Syneti dhe Gjemati nga autori Shejh Muhad Saalih Uthejmin.

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ a b Biografia e Hoxhe Shefqet Krasniqit
 2. ^ Ja kush është imami i Xhamisë së Madhe të Prishtinës, Shefqet Krasniqi
 3. ^ Shefqet Krasniqi:Ja pse nuk tregova se isha ne uck
 4. ^ Dr. Shefqet Krasniqi anetar i Ldhjes se Dijetareve Musliman
 5. ^ Arestimi i Shefqet Krasniqit
 6. ^ Shefqet Krasniqi deklarohet i pafajshëm për akuzat e ngritura
 7. ^ Kush ėshtė dr.Shefqet Krasniqi?