Skaneri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Skaneri - është si sytë e një PC. Ai i mundëson PC të konvertoj një vizatim apo fotografi në një informacion të tillë që aplikimet grafike e përdorin për të shfaqur në ekran një imazh ose dhe për ta printuar atë. Gjithashtu skaneri ju mundëson ta konvertoni një informacion nga i shtypeshem/lexueshem në të editueshem nëpërmjet software-ve që njohin karakteret aplikisht.