Takëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Enë kuzhine që përdoret për të ngrënë ushqim

Takëm i referohet çdo instrumenti që përdoret me dorë për të ngrënë, prerë, përgatitur dhe veçanërisht për të ngrënë ushqim.

Enët që përbëjnë takëmet perëndimore janë përgjithësisht pirunët, lugët dhe thikat. Takëmet orientale konsiderojnë gjithashtu përfshirjen e shkopinjve në vend të pirunëve. Materialet më të përdorura në prodhimin e takëmeve perëndimore janë çeliku inox, argjendi, ​​argjendi nikeli dhe plastika.