Wikipedia:Politika e emrave të përdoruesve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo politikë përshkruan se çfarë lloje emra përdoruesish janë të pranueshme në Wikipedian Shqip, dhe si të trajtohen emrat e papranueshme ose të dyshimta të përdoruesve. Ajo gjithashtu specifikon se një llogari përdoruesi duhet të përdoret vetëm nga një person, dhe në shumicën e rasteve një person duhet të përdorë vetëm një llogari.

Ju e zgjidhni një emër përdoruesi kur e krijoni një llogari të re. Të gjitha kontributet e bëra duke përdorur atë llogari pastaj do t'i atribuohet atij emri të përdoruesit (kontributet e kryera derisa nuk jeni të kyçur në një llogari do t'i atribuohet adresës IP të përdoruesit). Gjithashtu është e mundur që të kërkoni të ndryshoni emrin e përdoruesit, dhe kontributet tuaja të mëparshme t'i ri-atribuohen emrit të ri.

Kjo politikë zbatohet për të emrat e përdoruesve në Wikipedian Shqip. Megjithatë në shumicën e rasteve ju keni mundësinë që të përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e njëjtë për t'u kyçur në gjuhët e tjera të Wikipedias dhe në projektet e mbështetura nga Fondacioni Wikimedia.

Video me prezantimin e emrave të përdoruesve

Udhëzime për përdoruesit e rinj[Redakto nëpërmjet kodit]

Përdorimi i kësaj faqeje ndihmon për faktet te cilat ju i kërkoni.Unë kam vendosur të jem pjesë e kësaj faqeje pasi që unë dua të jem më e dijshme.


         B I O G R A F I E  S H K U R T Ë R
 Iljaz Morina, i biri i Avdullahut dhe nënës Razë u lind n'mëngjesin e ditës premte të datës 22. VII 1949 në fshatin Lumnishtë (Lubizhdë) të komunës së Malishevës. Shkollën fillore e vijoi në vendlindje (katër klasët e para) dhe Dragobil (nga kl. V-VII) ndërsa të tetën e kreu në Malishevë. Shkollën e mesme të muzikës e vijoi në Prizren (1964 - 1968). Një vit shkollor punoi në vendlindje, ndërsa pas shpërnguljes nga fshati në Prizren, dy vite punoi në shkollën fillore të Piranës së Prizrenit. Në vitin 1971 regjistrohet në Akademinë e Muzikës në Beograd, ku pas shkallës së parë martohet (1973) me këngëtaren e mirënjohtur Shukrije Krasniqi dhe një vit shkollor punon në Gjimnazin e Prizrenit. Në vitin 1974 vazhdon studimet në shkallën e dytë të Akademisë së Muzikës në Beograd, ku pas dy vitesh apsolvon.
 Dhjetë vite punoi si mësimdhënës i lëndëve teorike dhe pianos pran shkollës së mesme të muzikës "Josip Sllavenski" në Prizren; një vit shkollor në Gjimnazin e Suharekës; dhe së fundi, në dy-tri shkolla fillore të Prizrenit, ku në vitin 1997, edhe u pensionua.
 Iljaz Morina ka komponuar mbi 50 këngë popullore, zbavitëse dhe për fëmijë. Ishte pjesmarrës i shumfisht në festivale të ndryshme si: "Akordet e Kosovës", "Kosovarja këndon", Festivali i Gjakovës, "Zambaku i Prizrenit" etj. Ka komponuar edhe muzikë klasike: Pesë këngë korale në tekste të Migjenit (Kanga e rinisë, Kangët e pakëndueme, Lutje, Një natë pa gjum dhe Kanga e dhimbës krenare), Paraloja për piano etj. Poashtu merret edhe me shkrime të ndryshme. Në vitin 1997 ka botuar librin poetik: Tingujt e jetës, në vitin 2001 boton librin e kompletuar me titull pak të ndryshuar: Rrjedhat e jetës, që është libër reformues botror. Në vitin 2011 boton librin Historia e profetëve (i tëri i shkruar poetikisht), që padyshim është libri i parë në Botë i këtij lloji. Tash e ka të gatshëm për botim librin tetralogjik (pra, të përbërë prej katër librash) prej 630 faqesh të titulluar: Pse (?) Katër libra të filluara, por t'pa përfunduara ?!!! (që padyshim se ka me qenë një libër i veçant dhe karakteristik në literaturën shqiptare e më gjërë... Tash po e boton libin më të ri të titulluar: Niveli i komunikimit dhe bashkpunimit shqiptar, prej 72 faqesh, besojmë një broshurë vërtetë shum interesante.
 Që nga viti 1969, Iljaz Morina jeton dhe vepron në Prizren.

Emra përdoruesish të papërshtatshëm[Redakto nëpërmjet kodit]

Ballafaqimi me emrat e përdoruesve të papërshtatshme[Redakto nëpërmjet kodit]

.