Zhupania e Koprivnicës dhe Krizhevcit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zhupania e Varazhdinit
Popullsia
 • Gjithsej124,467

Zhupania e Koprivnicës dhe Krizhevcit (Kroatisht: Koprivničko-križevačka županija) gjindet në veriperëndim të Kroacisë me një sipërfaqje prej 1,734 km². ISO 3166-2-Code është HR-06. Qendra e Zhupania e Koprivnicës dhe Krizhevcit dhe Qyteti më i madh në këtë zonë ndodhet në qytetin e Koprivnicës. Zhupania e Koprivnicës dhe Krizhevcit ka një popullsi prej 124,467 (2001) banorë, 91 % Kroatë, 1.9 % Serbë, 0.1 % Sllovenë, 0.1 % Jevgjit dhe 0.1 % Hungarezë. Zhupania e Koprivnicës dhe Krizhevcit kufizohet në veri me Zhupaninë e Megjimurës, në lindje me Hungarinë, në juglindje me Zhupaninë e Viroviticës dhe Podravkës, në jug me Zhupaninë e Bjellovarit dhe Billogorit dhe në jugperëndim me Zhupaninë e Zagrebit.

Zhupania e Koprivnicës dhe Krizhevcit i përfshin Qytetet Đurđevac, Koprivnica dhe Križevci, gjithashtu Komunat Drnje, Đelekovec, Ferdinandovac, Gola, Hlebine, Kalinovac, Kalnik, Kloštar Podravski, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Molve, Novigrad Podravski, Novo Virje, Peteranec, Podravske Sesvete, Rasinja, Sokolovac, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec dhe Virje.

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]