Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës
Kr-Zhupania e Sisakut dhe Mosllovacës.png
Dhënat Kryesore
Shteti: Civil Ensign of Croatia.svg Kroacia
Sipërfaqja: 4.468 km²
Popullsia: 185.387 (2001)
Dendësia e popullsisë: 41 km²
Qyteti më i madh: Sisak
ISO 3166-2: HR-03


Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës (Kroatisht: Sisačko-moslavačka županija) gjindet në pjesën qendrore të Kroacisë me një sipërfaqje prej 4,468 km². ISO 3166-2-Code është HR-03. Qendra e Zhupaninës e Sisakut dhe Mosllovaçës dhe Qyteti më i madh në këtë zonë ndodhet në qytetin e Sisakit. Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës ka një popullsi prej 185,387 (2001) banorë, 152.196 Kroatë, 21.617 Serbë, 1.137 Boshnjakë, 708 Jevgjit dhe 511 Shqiptarë. Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës kufizohet në veri me Zhupaninë e Zagrebit, në verilindje me Zhupaninë e Bjellovarit dhe Billogorit, në linjde me Požeško-slavonska županija dhe me Zhupaninë e Brodit dhe Posavinës, në jug me Bosnjë-Hercegovinë dhe në perëndim me Zhupaninë e Karllovcit.

Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës i përfshin Qytetet Glina, Hrvatska Kostajnica, Kutina, Novska, Petrinja dhe Sisak, gjithashtu Komunat Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Lipovljani, Majur, Martinska Ves, Popovača, Sunja, Topusko dhe Velika Ludina.

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]