Jump to content

A e dini se: Njeriu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
A e dini se organizimi këtu është bërë sipas temave?
Shkencat Natyrore dhe Matematika
Astronomi Informatikë Kimi
Matematikë Mjekësi Statistikë
Biologji Fizikë Zoologji
Shkencat e Zbatuara
Albanologji Agrikulturë Arkitekturë
Biznes Komunikim Arsimim
Inxhinieri Shtet Ligj
Politikë Programim Teknologji
Transport Internet
Shkencat Sociale dhe Filozofia
Antropologji Arkeologji Filozofi
Gjeografi Gjuhë Letërsi
Histori Luftë Mitologji
Psikologji Sociologji
Fe dhe pa fe
Ateizëm Budizëm Baptizëm
Hinduizëm Judaizëm Islam
Krishterim Shtrigëri
Kultura dhe Arti
Aktrim Argëtim Gatim
Internet Art Lojëra
Artizanat Sport Turizëm
Televizion
Tjera
Njeriu Shqipëria Kosova
Personalitete Civilizim Ushqim
 1. Numri më i madh i të vdekurve nga uria është shënuar në periudhën 1918-1943 në të cilën vdiqën gjithsejt 28 104 000 njerëz.
 2. Mendohet se qe nga krijimi i shoqerise njerëzore ne bote kane jetuar mbi 80 miliard njerez.
 3. Një mashkull harxhon mesatarisht 3350 ore duke u rruajtur e qethur.
 4. Lindjet vjetore ne Indi, e kalojne popullsine e Australise.
 5. Nëse do të mund të përdornim 13% të trurit, do të mund të shfaqeshim nga një vend në një tjetër.
 6. Mesatarisht në botë shkohet në shkollë 200 ditë, në SHBA 180 ditë, në Suedi 170 ditë, në Japoni 243 ditë.
 7. Një njeri qesh mesatarisht 13 here ne dite.
 8. Femrat i perpelisin syte 2 here me shume se meshkujt.
 9. Nëse damarët e njeriut do të vendoseshin njeri pas tjetrit do të mund të përshkronin Ekuatorin 2 herë.
 10. Mbiemri me i shpështë ne bote ne rangun internacional..është mbiemri Chang.Rreth 75 milione njerez ne Kine,kane këtë mbiemer. Vendin e dyte,për mbiemrin me te perdorshem e ka,mbiemri Smith,ne Angli.Rreth 800 000 veta e kane këtë mbiemer. Vendin e trete e ze mbiemri Müller,ku 10 % e popullsisë quhet me këtë mbiemer.
 11. RACA - Në botë raca e bardhë përfshin 46% të popullsisë së përgjithshme botërore, raca e verdhë 36%, raca e zezë 6% dhe racat e përziera 12%.
 12. Nëse do të mblidhej gjatësia e hapave që bëhen nga njerëzit në 24 orë, kjo largësi do të ishte e barabartë me 88 vajtje ardhje tokë-diell.
 13. Ne trupin e nejriut muskuli me i forte është gjuha.
 14. Nuk mund te teshtish pa i mbyllur syte.
 15. Njeriu me shtatin me te larte ka qene austriaku Frederik Vinkelmeir, qe ka jetuar ne shek.VII. Ai ishte 2.78 m i gjate. Gruaja me e gjate e te gjitha kohrave ka qene gjermania Mariane Wehler me gjatesi 2.55 m. Njeriu me i shkurter ka qene Xhin Vorenburgu me gjatesi 45 cm dhe konkurrentja e tij Halami Aqube Ton Sinai me gjatesi vetem 38 cm.
 16. Zakonisht një njeri ka ne koke rreth 100.000 qime floku.Tek flokekuqte kjo shifer arrin ne 90.000,te bjondet ne 140.000 dhe tek brunet dicka ne mes te ketyre dy shifrave. Mesatarisht,çdo dite bien nga 50 deri ne 100 fije floku.
 17. Eskimezët kur e lëshojnë shtëpinë patjetër e rrëzojnë së paku një pjesë të shtëpive të tyre të ndërtuar prej akulli në mënyrë që ajo të mos bëhet strehim i shpirtrave të këqinj.
 18. Një njeri harxhon mesatarisht 3 vjetë të jetës ne banjo.
 19. Me gjatësinë e vertetuar zyrtarisht prej 8,8 cm turku Mehmet Ozjurek është shpallur para pak kohe fitues në garat e dyta ndërkombëtare të hundëmëdhenjve të nbajtur në Stamboll.
 20. Një njeri i rritur merr frymë afërsisht 25 000 herë në ditë