Jump to content

A e dini se: Krishterim

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
A e dini se organizimi këtu është bërë sipas temave?
Shkencat Natyrore dhe Matematika
Astronomi Informatikë Kimi
Matematikë Mjekësi Statistikë
Biologji Fizikë Zoologji
Shkencat e Zbatuara
Albanologji Agrikulturë Arkitekturë
Biznes Komunikim Arsimim
Inxhinieri Shtet Ligj
Politikë Programim Teknologji
Transport Internet
Shkencat Sociale dhe Filozofia
Antropologji Arkeologji Filozofi
Gjeografi Gjuhë Letërsi
Histori Luftë Mitologji
Psikologji Sociologji
Fe dhe pa fe
Ateizëm Budizëm Baptizëm
Hinduizëm Judaizëm Islam
Krishterim Shtrigëri
Kultura dhe Arti
Aktrim Argëtim Gatim
Internet Art Lojëra
Artizanat Sport Turizëm
Televizion
Tjera
Njeriu Shqipëria Kosova
Personalitete Civilizim Ushqim
 1. Katedralja e Milanos është ndërtuar me 1579 dhe ne te janë 40.000 ndenjëse.
 2. Grekët e lashtë peshkun e quanin IHTHYS. Te krishteret e pare prej kësaj fjale nxoren inicialet: Jezu Krishti Zot është Shelbuesi yne. Meqe ata nuk kishin guximin te shpalleshin si te krishtere, me simbolin e peshkut e njihnin besimin e krishtere te njeri-tjetrit.
 3. Jordania ka 5 milione banore, 75 mije prej tyre janë katolike.
 4. Bashkimi Evropian ka 456 milione banore, prej tyre 368 milione te krishtere, 262 milione katolike.
 5. Jezus dtth Zoti shpeton.
 6. Emri Emanuel dtth Zoti me ne.
 7. Krisht dtth i Shuguruar.
 8. Mesia dtth Shelbues.
 9. Emri Mikael dtth Kush është si Zoti.
 10. Gabriel dtth Fuqia e Zotit.
 11. Rafael dtth Ilaçi i Zotit.
 12. Elia dtth Jahve është Zoti im.
 13. David dtth i zgjedhuri.
 14. Salomon dtth Paqedashes.
 15. Timote dtth Lavdi Zotit.
 16. Elishah dtth Zoti është shpetimi im.
 17. Ezekiel dtth Fuqia e Zotit.
 18. Jeremia dtth Lartesia e Zotit.
 19. Daniel dtth Gjyqi i Zotit.
 20. Gjon dtth i Bekuari i Zotit.
 21. Barnaba dtth Biri i ngushellimit
 22. Meshtari Pianton beri bicikleten e pare.
 23. Ne vitin 752 pas themelimit te Romes, ne vitin 42 te sundimit te perandorit Oktavian Augustit, ne v. 33 te sundimit te mbretit Herod kur ne tere lemshin tokesor mbreteronte qetesia ne BETLEHEM te Judes lindi Jezu Krishti.
 24. Betlehemin e pare për te ilustruar lindjen e Krishtit e punoi Shën Françesku i Asizit me 1223.