Gjuha holandeze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Gjuha Holandeze)
Jump to navigation Jump to search
Gjuha holandeze
Flitët në Holandë
Vendi Evropë
Folësit
Përgjithshëm 30 milion
Renditja
Taksonomia
Filogjeneza Indoevropiane
 Gjermanike
  Gjermanike perëndimore
Statusi zyrtar
Zyrtare Holandë
Surinam
Belgjikë
Rregullohet nga Nederlandse Taalunie
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 nl
ISO 639-2 dut

Gjuha holandeze (holandishtja) i takon familjes së gjuhëve Gjermane Perëndimore. Ajo flitet nga rreth 30 milionë njerëz. Më shumë flitet në Holandë, Belgjikë dhe Surinam, por edhe në Francë dhe Gjermani nga kolonitë holandeze.