Hasan Tahsin Beu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Hasan Tahsin Beu

Hasan Tahsin Beu (i lindur në 1878, vdiq 1939), i njohur edhe si Hasan Tahsin Uzer, ishte një politikan turk dhe osman me origjinë shqiptare. Hasan Tahsin ishte pasardhës i drejtpërdrejtë i Skënderbeut. Hasan Tahsin lindi në Selanik dhe ishte mik i ngushtë i themeluesit të shtetit Mustafa Qemal Atatürk. Ai shërbeu si deputet në parlamentin turk si një anëtar i Partisë Popullore Republikane (CHP).