Jump to content

Gjuha holandeze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Holandisht)
Gjuha holandeze
RajoniEvropë
Folës amtare
30 milion
Familje gjuhësore
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Holandë
Surinam
Belgjikë
Rregulluar ngaNederlandse Taalunie
Kodet gjuhësore
ISO 639-1nl
ISO 639-2dut
ISO 639-3

Gjuha holandeze (holandishtja) i takon familjes së gjuhëve Gjermanike Perëndimore. Ajo flitet nga rreth 30 milionë njerëz. Më shumë flitet në Holandë, Belgjikë dhe Surinam, por edhe në disa rajone në Francë dhe Gjermani.