Jump to content

Jeta e një toke

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Prodhuar nga Avni Abazi

Jeta e një toke është seriali i parë i pasluftës në Kosovë. Jeta e një toke është prodhuar nga "The Association of Culture and Art Development in Balkans – ACADB" dhe është shfaqur në KTV në vitin 2001 - 2002. Projekti ështe financuar nga Zyra AmerikanePrishtinë. Ka 15 seri me 15 tema që shoqëria kosovare ballafaqohet pas luftës në Kosovë me zhanër edukativo-arsimor me nuancë artistike dhe argëtuese, moto e të cilit është zhvillimi i shoqërisë civile dhe demokratike. Çdo seri e këtij seriali është punuar me BETA SP dhe ka kohëzgjatje nga 30 deri në 50 minuta. Ka të involvuar 14 regjisorë, 10 skenaristë dhe 104 aktorë profesionistë (duke mos përfshirë statistët).

Të dhëna mbi serialin

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Afër 4000 amerikanë e kanë parë këtë serial. Seriali Jeta e një toke është prezantuar deri më tani në : American University in Bulgaria, Oklahoma University, Oklahoma Central University, Loyola University, Nichols State University, Norman Collage , Columbus University si dhe në Emerson UniversityBoston. Është shfaqur po ashtu në : Konferencën mbi filmin e Evropës Jug - Lindore.

Seriali: Jeta e një toke

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Foto nga seria 1

Seria 1 : Njeriu në Rrota

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Në pritje të fotografive të tjera

Seria 2 : Piktura

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seria 3 : Gjykimi

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Foto nga seria 3
Foto nga seria 4

Seria 4 : Kindapimi

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Foto nga seria 5

Seria 5 : Nga rruga në rrugë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Foto nga seria 6

Seria 6 : Gratë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seria 7 : Pacienti im

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Në pritje të fotografive të tjera
Foto nga seria 8

Seria 8 : Shtepia prej qelqit

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Foto nga seria 9

Seria 9 : Trokitje në Kohë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seria 10 : Kosovarët

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Në pritje të fotografive të tjera

Seria 11 : Studentat

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Në pritje të fotografive të tjera

Seria 12 : Heshtja

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Në pritje të fotografive të tjera

Seria 13 : Dyshimi

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Në pritje të fotografive të tjera

Seria 14 : Aroma e Qytetit

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Në pritje të fotografive të tjera

Seria 15 : Jeta e një toke

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Foto nga seria 15

Serialet shqiptare

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]