Jump to content

Njësia administrative Balldren i Ri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Komuna Balldren i Ri)
Njësia administrative Balldren i Ri

Balldreni është një fshat në qytetin e LezhësShqipëri.[1] Eshtë një nga njësitë administrative te Bashkisë Lezhë pas reformes Administrativo-Territoriale të vitit 2015.Zona e Balldrenit ndodhet në një pozicion gjeografik shumë të favorshëm përsa i përket kombinimit të klimës së saj bregdetare fushore dhe zonës së ulët malore. Gjendur në ultësirën perendimore të zonës së nënshkodrës është i rrethuar nga të gjitha anët me zona malore ku pjesën më të madhe e zënë fushat dhe kullotat. Ansambli gjeografik i njesisë administrative plotesohet me malet e Rencit dhe Kakarriqit, nga pyje e kullota si dhe lumi Drin si i vetmi lumë që pershkon territorin e njesisë administrative Balldren.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekzistenca e zonës së Balldrenit është i lidhur ngushtë me gjetjen e rrenojave të fisit ilir të Abrejve, periudhë në të cilën fshatrat e Balldrenit ishin pjesë e krahinës Medna ose Shëngjini i sotëm.

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]