Kodet e IATA Airline

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kodet-IATA për shoqata fluturimesh ose (ang. IATA-Codes) lëshohen nga IATA në bazë të rezolutës 762 dhe përbëhen nga një kombinacion prej 2 shkronjash dhe/ose numrash. Ato gjejnë një përdorim të gjerë para së gjithash tek përgatitja e biletave të fluturimit, në sistemet e informacionit mbi pasagjerët, etj.

A[redakto | redakto tekstin burimor]

  • AK : Air Asia Sen (Malaisie) (également FD)
  • AV : Avianca (Aerovias Nacionales de Colombia) (Colombie)
  • AZ : Alitalia Linee Aeree Italiane (Italie)
  • A5 : HOP! (France) groupe Air France

B[redakto | redakto tekstin burimor]

  • BN : Forward Air International Airlines (États-Unis)

C[redakto | redakto tekstin burimor]

  • CA : Air China Ltd (République populaire de Chine)
  • CF : China Postal Airlines (Chine) (ex. code de Faucett, Pérou)
  • CH : Bemidji Airlines (États-Unis)
  • CJ : BA CityFlyer (Royaume-Uni) (ex. code de China Northern Airlines)
  • CO : Cobalt Air (Chypre)
  • CT : ALITALIA CITY LINER SPA

D[redakto | redakto tekstin burimor]

  • DE : Condor Flugdienst (Allemagne)
  • DE : Prime Air Inc. (Nevada/Colombie britannique))
  • DM : Asian Air

E[redakto | redakto tekstin burimor]

  • EJ : European Cargo Services B.V.
  • EQ : TAME (Équateur)
  • ES : DHL International EC (Bahreïn)

F[redakto | redakto tekstin burimor]

  • FA : Safair (Afrique du Sud)
  • FD : Thai Air Asia (Malaisie-Thaïlande), groupe AirAsia
  • FU : Fuzhou Airlines (Groupe Hainan Airlines) (République populaire de Chine)

G[redakto | redakto tekstin burimor]

  • GX : JetX Airlines (Islande/Italie)

H[redakto | redakto tekstin burimor]

  • HG : Niki (Autriche)
  • H8 : Dalavia (Russie, Khabarovsk)

I[redakto | redakto tekstin burimor]

  • IZ : Arkia Israeli Airlines (Israël)

J[redakto | redakto tekstin burimor]

K[redakto | redakto tekstin burimor]

  • KL : KLM Royal Dutch Airlines (Pays-Bas)
  • KW : Kelowna Flightcraft

L[redakto | redakto tekstin burimor]

  • LI : Liat (ex Antilles britanniques, basée à Antigua-et-Barbuda)
  • LS : Channel Express (Air Services) Ltd., nom commercial : Jet 2 (Royaume-Uni)
  • LY : El Al-Israël Airlines (Israël)

M[redakto | redakto tekstin burimor]

  • MB : MNG Cargo Airlines
  • MM : Peach (Japon ) (ex. code de SAM, Colombie)
  • MN : Kulula (Afrique du Sud)

N[redakto | redakto tekstin burimor]

  • N5 : Flyeasy (Inde)

O[redakto | redakto tekstin burimor]

  • OM : MIAT Mongolian Airlines Mongolie)
  • O7 : OzJet (Australie)

P[redakto | redakto tekstin burimor]

  • PU : Pluna Lineas Aereas Uruguayas (Uruguay)

Q[redakto | redakto tekstin burimor]

R[redakto | redakto tekstin burimor]

  • RO : Tarom Transporturile Aeriene Romane - Romanian Air Transport (Roumanie)
  • R4 : Russia Airline

S[redakto | redakto tekstin burimor]

  • SB : Aircalin Air Calédonie International (Nouvelle-Calédonie)

T[redakto | redakto tekstin burimor]

  • TE : Sky Taxi

U[redakto | redakto tekstin burimor]

V[redakto | redakto tekstin burimor]

  • VR : TACV Cabo Verde Airlines (Cap-Vert)
  • VX : Virgin America (Etats-Unis) (auparavant ACES (Colombie), a cessé ses opérations en 2003)

W[redakto | redakto tekstin burimor]

  • WF : Widerøe's Flyveselskap AS (Norvège), membre du groupe SAS,
  • WP : Island Air (Hawaii), appartient à Aloha Airlines,
  • WX : Cityjet (Irlande), filiale du groupe Air France-KLM,

X[redakto | redakto tekstin burimor]

  • XY : Flynas (Arabie Saoudite)

Y[redakto | redakto tekstin burimor]

Z[redakto | redakto tekstin burimor]

1[redakto | redakto tekstin burimor]

2[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 2C : SNCF (France)

3[redakto | redakto tekstin burimor]

4[redakto | redakto tekstin burimor]

5[redakto | redakto tekstin burimor]

6[redakto | redakto tekstin burimor]

7[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 7F : First Air
  • 7L : Sun d'Or International Airlines (Israël)

8[redakto | redakto tekstin burimor]

9[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 9K : Cape Air (États-Unis et dépendances)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

IATA