Kodet e IATA Airline

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kodet-IATA për shoqata fluturimesh ose (ang. IATA-Codes) lëshohen nga IATA në bazë të rezolutës 762 dhe përbëhen nga një kombinacion prej 2 shkronjash dhe/ose numrash. Ato gjejnë një përdorim të gjerë para së gjithash tek përgatitja e biletave të fluturimit, në sistemet e informacionit mbi pasagjerët, etj. Ato formojnë edhe dy vendet e para të një numri fluturimi (pshm. XY123).

Për shkak të numrit relativ të vogël të kombinacioneve shumë nga kodet janë lëshuar disa herë. Po ashtu kodet jepen shpesh edhe në formë të dyfishtë, mirëpo vetëm nëse shoqatat përkatëse të fluturimit kanë fusha të ndryshme veprimi.

Lista e mëposhtme përmban jo vetëm kode dy-shkronjore aktuale, por edhe kode të cilat nuk ndodhen më në përdorim. Një shoqatë fluturimi është shënuar dy herë, nëse ajo ka përdorur të njëjtin kod me dy emra të ndryshëm (pshm. Atlantic Coast Airlines dhe Independence Air):

Lista e Kodeve IATA

Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

A[redakto | redakto tekstin burimor]

  • AA – American Airlines (USA)
  • AB – Air Berlin (Deutschland)
  • AC – Air Canada (Kanada)
  • AD – Air Paradise (Indonesien)
  • AD – Avialeasing Company (Uzbekistan)
  • AE – Mandarin Airlines (China/Taiwan)
  • AF – Air France (Frankreich)
  • AG – Air Contractors (Irland)
  • AH – Air Algerie (Algerien)
  • AI – Air India (Indien)
  • AK – Air Asia (Malaysia)
  • AL – Skyway Airlines (USA)
  • AL – Trans Avia Export (Weißrussland)
  • AM – Aeroméxico (Mexico)
  • AN – Ansett Australia (Australien) Flugbetrieb eingestellt
  • AO - Australian Airlines (Australien)
  • AP – Air One (Italien)
  • AQ – Aloha Airlines (USA)
  • AR – Aerolineas Argentinas (Argentinien)
  • AS – Alaska Airlines (USA)
  • AT – Royal Air Maroc (Marokko)
  • AU – Austral (Argentinien)
  • AV – Avianca (Kolumbien)
  • AW – Dirgantara Air Services (Indonesien)
  • AW – Schreiner Airways (Niederlande)
  • AX – Binter (Spanien)
  • AX – Trans States Airlines (USA)
  • AY – Finnair (Finnland)
  • AZ – Alitalia (Italien)
  • A2 – Cielos del Perú (Perú)
  • A3 – Aegan Airlines (Griechenland)
  • A4 – Southern Winds (Argentinien)
  • A5 – Airlinair (Frankreich)
  • A5 – Tikal Jets (Guatemala)
  • A6 – Air Alps (Österreich)
  • A6 – KLM alps (Österreich) 1998 – 2001
  • A7 – Air Plus Comet (Spanien)
  • A8 – ARPA (Paraguay)
  • A8 – Benin Gulf Air (Benin)
  • A9 – Airzena (Georgien)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

B[redakto | redakto tekstin burimor]

  • BA – British Airways (Vereinigtes Königreich)
  • BB – Balair (Schweiz) Betrieb 2001 eingestellt
  • BB – Seaborne Airlines (USA)
  • BC – Skymark Airlines (Japan)
  • BD – British Midland Airways / bmi (Vereinigtes Königreich)
  • BE – FlyBE (Vereinigtes Königreich)
  • BE – Jersey European Airways (Vereinigtes Königreich)
  • BF – Bluebird Cargo (Island)
  • BF – Aero Service (Kongo / Brazzaville)
  • BG – Biman Bangladesh (Bangladesh)
  • BH – Hawkair Aviation Service (Kanada)
  • BI – Royal Brunei Airlines (Brunei)
  • BJ – Nouvelair (Tunesien)
  • BK – Potomac Air (USA)
  • BL – Pacific Airlines (Vietnam)
  • BM – Air Sicilia (Italien)
  • BM – Bayu Indonesia (Indonesien)
  • BO – Bouraq (Indonesien)
  • BP – Air Botswana (Botswana)
  • BQ – Aeromar Airlines (Dominikanische Republik)
  • BR – EVA Air (China/Taiwan)
  • BS – British International Helicopters (Vereinigtes Königreich)
  • BS – CHC Scotia (Vereinigtes Königreich)
  • BT – AirBaltic (Lettland)
  • BU – Braathens (Norwegen)
  • BV – Blue Panorama Airlines (Italien)
  • BW – BWIA (Trinidad und Tobago)
  • BX – Coast Air (Norwegen)
  • BY – Britannia Airways (Vereinigtes Königreich)
  • BZ – Blue Dart Aviation (Indien)
  • BZ – Fly FTI (Deutschland)
  • BZ – Keystone Air Services (Kanada)
  • B2 – Belavia (Weißrussland)
  • B3 – Bellview Airlines (Nigeria)
  • B4 – BACH FlugbetriebsGmbH (Österreich)
  • B4 – Bankair (USA)
  • B5 – Amadeus Flugdienst (Deutschland)
  • B5 – Flightline (Vereinigtes Königreich)
  • B6 – JetBlue Airways (USA)
  • B7 – Uni Air (China/Taiwan)
  • B8 – Eritrean Airways (Eritrea)
  • B9 – Air Bangladesh (Bangladesh)
  • B9 – Iran Air Tours (Iran)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

C[redakto | redakto tekstin burimor]

  • CA – Air China (China)
  • CB – Kitty Hawk Cahrters (USA)
  • CB – Scot Airways (Vereinigtes Königreich)
  • CB – Suckling Airways (Vereinigtes Königreich)
  • CC – Air Atlanta (Island)
  • CC – Macair Airlines (Australien)
  • CD – Allaince Air (Indien)
  • CE – Nationwide Airlines (Südafrika)
  • CF – City Airline (Schweden)
  • CG – Airlines of PNG (Papua-Neuginea)
  • CH – Bemidji Airlines (USA)
  • CI – China Airlines (China/Taiwan)
  • CJ – China Northern Airlines (China)
  • CK – China Cargo Airlines (China)
  • CL – Lufthansa CityLine (Deutschland)
  • CM – COPA Airlines (Panama)
  • CN – Westward Airways (USA)
  • CN – Islands Nationair (Papua-Neuginea)
  • CO – Continental Airlines (USA)
  • CP – Canadian Airlines International (Kanada)
  • CP – CP Air (Kanada)
  • CQ – Sunshine Express Airlines (Australien)
  • CR – OAG Worldwide (Vereinigtes Königreich)
  • CS – Continental Micronesia (USA)
  • CT – Air Sofia (Bulgarien)
  • CU – Cubana (Kuba)
  • CV – Air Chatams (Neuseeland)
  • CV – Cargolux (Luxemburg)
  • CW – Air Marshall Islands (Marshall-Inseln)
  • CX – Cathay Pacific (China/HongKong)
  • CY – Cyprus Airways (Zypern)
  • CZ – China Southern Airlines (China)
  • C2 – Air Luxor (Portugal)
  • C3 – Icar Airlines (Ukraine)
  • C3 – Independet Carrier (?)
  • C4 – Zimex Aviation (Schweiz)
  • C5 – Commutair (USA)
  • C6 – CanJet Airlines (Kanada)
  • C7 – Aero Continente Chile (Chile)
  • C7 – Rico Linhas Aereas (Brasilien)
  • C8 – Chicago Express Airlines (USA)
  • C9 – Cirrus Airlines (Deutschland)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

D[redakto | redakto tekstin burimor]

  • DA – Air Georgia (Georgien)
  • DB – Brit Air (Frankreich)
  • DC – Golden Air (Schweden)
  • DD – Atlantic Coast Jet (USA)
  • DD – Conti-Flug (Deutschland) 1987 – 1994
  • DE – Condor Flugdienst (Deutschland)
  • DE – Prime Air (Kanada)
  • DE – Thomas Cook Airlines (Deutschland)
  • DF – AeBal (Spanien)
  • DG – Custom Air Transport (USA)
  • DH – Atlantic Coast Airlines (USA)
  • DH – DHL Aviation (Belgien)
  • DH – Independence Air (USA)
  • DI – dba (Deutschland)
  • DI – Deutsche BA (Deutschland)
  • DJ – Virgin Blue (Australien)
  • DK – Eastland Air (Australien)
  • DL – Delta Air Lines (USA)
  • DM – Maersk Airlines (Dänemark)
  • DN – Air Exel Belgique (Belgien)
  • DO – Air Vallee (Italien)
  • DO – Dominicana de Aviación (Dominikanische Republik)
  • DP – Air 2000 (Vereinigtes Königreich)
  • DQ – Coastal Air Transport (USA)
  • DR – Air Link (Australien)
  • DR – Hyeres Aero Service (Frankreich)
  • DR – Mediterranean Air Service (Tunesien)
  • DS – Air Sengeal (Senegal)
  • DT – TAAG Angola Airways (Angola)
  • DU – Hemus Air (Bulgarien)
  • DV – Lufttaxi Flug (Deutschland)
  • DV – Nantucket Airlines (USA)
  • DW – Aero Charter Ukraine (Ukraine)
  • DW – Helicopter Shuttle (?)
  • DX – Danish Air transport (Dänemark)
  • DY – Norwegian Air Shuttle (Norwegen)
  • DZ – Air Metro North (USA)
  • DZ – Air Tropical (Frankreich)
  • D2 – Damania Airways (Indien)
  • D2 – Severstal (Russland)
  • D3 – Daallo Airlines (Djibouti)
  • D4 – Alidaunia (Italien)
  • D5 – DHL Aero Expreso (Panama)
  • D5 – NEPC Airlines (Indien)
  • D6 – Inter Air (Südafrika)
  • D7 – Dinair Airlines (Argentinien)
  • D8 – Diamond Sakha Airlines (Russland)
  • D8 – Djibouti Airlines (Djibouti)
  • D9 – Aeroflot-Don (Russland)
  • D9 – Donavia (Russland)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

E[redakto | redakto tekstin burimor]

  • EA – Eastern Air Lines (USA) Betrieb 1991 eingestellt
  • EA – European Air Express (Deutschland)
  • EB - Emery Worldwide Airlines (USA)
  • EC – Avialeasing Aviation (Uzbekistan)
  • EC – Heli-Inter (Frankreich)
  • ED – Airblue (Pakistan)
  • ED – CCAir (USA)
  • EF – Far Eastern Air Transport (China/Taiwan)
  • EG – Japan Asia Airways (Japan)
  • EH – Air Nippon Network (Japan)
  • EH – SAETA (Ecuador)
  • EI – Aer Lingus (Irland)
  • EJ – New England Airlines (USA)
  • EK – Emirates (Vereinigte Arabische Emirate)
  • EL – Air Nippon (Japan)
  • EM – AeroBenin (Benin)
  • EM – Empire Airlines (USA)
  • EM – Western Airlines (Australien) (Australien)
  • EN – Air Dolomiti (Italien)
  • EO – Express One (USA)
  • EO – Hewa Bora Airways (Dem. Republik Kongo)
  • EP – Iran Asemaan Airlines (Iran)
  • EQ – TAME Linea Aerea del Ecuador (Ecuador)
  • ER – Astar Air Cargo (USA)
  • ER – DHL Airways (USA)
  • ES – DHL Aviation (Bahrain)
  • ET – Ethiopian Airlines (Äthiopien)
  • EU – Ecuatoriana (Ecuador)
  • EV – Atlantic Southeast Airlines (USA)
  • EW – Eurowings (Deutschland)
  • EX – Air Santo Domingo (Dominikanische Republik)
  • EY – Eagle Air (Tanzania)
  • EY – Etihad Airways (Vereinigte Arabische Emirate)
  • EZ – Evergreen International Airlines (USA)
  • EZ – Sun Air of Scandinavia (Schweden)
  • E2 – Edelweiss Holdings (Schweiz)
  • E2 – Rio Grande Air (USA)
  • E3 – Domodedovo Airlines (Russland)
  • E4 – Aero Asia (Pakistan)
  • E5 – Samara Airlines (Russland)
  • E6 – Aviaekspresskruiz (Russland)
  • E7 – Estafeta Carga Aerea (Mexiko)
  • E7 – European Air Charter (Vereinigtes Königreich)
  • E8 - Alpi Eagles (Italien)
  • E9 – AJT Air International (Russland)
  • E9 – Boston Maine Airways (USA)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

F[redakto | redakto tekstin burimor]

  • FA – Safair (Südafrika)
  • FB – Bulgaria Air (Bulgarien)
  • FB – Fine Air (USA)
  • FC – Falcon Airlines Cargo Airlines (Vereinigte Arabische Emirate)
  • FC – Tempelhof Express (Deutschland)
  • FD – Thai Air Asia (Thailand)
  • FD – Cityflyer Express (Vereinigtes Königreich)
  • FE – Royal Khmer Airlines (Kambodscha)
  • FG – Ariana Afghan Airlines (Afghanistan)
  • FH – Futura (Spanien)
  • FI – Icelandair (Island)
  • FJ – Air Pacific (Fiji)
  • FK – Keewatin Air (Kanada)
  • FL – AirTran (USA)
  • FM – Shanghai Airlines (China)
  • FN – Regional Air Lines (Marokko)
  • FP – TAG Aviation (Schweiz)
  • FQ – Air Aruba (Aruba) Betrieb eingestellt
  • FQ – Thomas Cook Belgium (Belgien)
  • FR – Centra South (Russland)
  • FR – Ryanair (Irland)
  • FS – Missionary Aviation Fellowship (Australien)
  • FS – STAF (Argentinien)
  • FT – Siem Reap Airways(Kambodscha)
  • FU – Air Littoral (Frankreich)
  • FV – Pulkovo Aviation Enterprise (Russland)
  • FW – FAIR (Japan)
  • FX – FedEx / Federal Express (USA)
  • FY – Broome Aviation (Australien)
  • FZ – Air Facilities (Australien)
  • F2 – Falcon Air Express (USA)
  • F4 – Eureca (Italien)
  • F6 – CNAC-Zhejiang Airlines (China)
  • F7 – Volare Aviation Enterprise (Russland)
  • F9 – Frontier Airlines (USA)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

G[redakto | redakto tekstin burimor]

  • GA – Garuda Indonesia (Indonesien)
  • GB – Airborne Express (USA)
  • GC – Gambia International Airlines (Gambia)
  • GE – Transasia Airways (China/Taiwan)
  • GF – Gulf Air (Oman)
  • GG – Air Guyane (Frz.-Guyana)
  • GH – Ghana Airways
  • GJ – Eurofly (Italien)
  • GL – Groenlandsfly (Dänemark)
  • GL – Miami Air (USA)
  • GM - Air Slovakia (Slowakei)
  • GN – Air Gabon (Gabon)
  • GO – Go Fly Ltd. (Vereinigtes Königreich)
  • GP – Gestair Executive Jet (Spanien)
  • GQ – Big Sky Airlines (USA)
  • GR – Aurigny Air Services (Vereinigtes Königreich)
  • GR – Gemini Air Cargo (USA)
  • GS – Airfoyle (Vereinigtes Königreich)
  • GS – Grant Aviation (USA)
  • GT – GB Airways (Vereinigtes Königreich)
  • GU – Aviateca Guatemala (Guatemala)
  • GV – Aero Flight (Deutschland)
  • GW – Kuban Airlines (Russland)
  • GX – Pacificair (Philippinen)
  • GY – Guyana Air 2000 (Guyana)
  • GZ – Air Rarotonga (Neuseeland)
  • G2 – Avirex (Gabon)
  • G4 - Air Guizhou (China)
  • G4 – Allegiant Air (USA)
  • G5 – Enkar (Russland)
  • G6 – Guine Bissau Airlines (Guinea-Bissau)
  • G7 – Gandalf Airlines (Italien)
  • G8 – Continental Wings (Gambia)
  • G9 – GOL Transportes Aereos (Brasilien)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

H[redakto | redakto tekstin burimor]

  • HA – Hawaiian Airlines (USA)
  • HB – Harbor Airlines (USA)
  • HC – Aero Tropics (Australien)
  • HD – Hokkaido International Airlines (Japan)
  • HE – LGW Luftfahrtgesellschaft Walter (Deutschland)
  • HF – Hapag-Lloyd Flug (Deutschland)
  • HG – Haiti International Airline (Haiti)
  • HG – Niki (Österreich)
  • HH – Islandsflug (Island)
  • HI – Papillon Crand Canyon (USA)
  • HJ – Asian Express Airlines (Australien)
  • HJ – Swedeways (Schweden)
  • HK – Four Star Aviation (USA)
  • HK – Yangon Airways (Myanmar)
  • HM – Air Seychelles (Seychellen)
  • HN – Proteus Helicopters (Frankreich)
  • HO – Antinea Airlines (Algerien)
  • HP – America West Airlines (USA)
  • HR – Hahn Air (Deutschland)
  • HR – Südwestflug (Deutschland)
  • HT – Royal Airways (Indien)
  • HU – Hainan Airlines (China)
  • HV – Transavia Airlines (Niederlande)
  • HW – North Wright Airways (Kanada)
  • HX – Trans North Aviation (USA)
  • HY – Uzbekistan Airways (Uzbekistan)
  • HZ – SAT Airlines (Russland)
  • H2 – Citybird (Belgien)
  • H3 – Harbour Air Seaplanes (Kanada)
  • H4 – Inter Islands Airlines (Kapverden)
  • H5 – Mavial / Magadan Airlines (Russland)
  • H6 – Chelyabinsk Air Enterprise (Russland)
  • H6 – Hageland Aviation Service (USA)
  • H7 – Alfa Airlines (Türkei)
  • H7 – Eagle Air Uganda (Uganda)
  • H8 – Dalavia (Russland)
  • H9 – Air D’Ayiti (Haiti)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

I[redakto | redakto tekstin burimor]

  • IA – Iraqi Airways (Irak)
  • IB – Iberia (Spanien)
  • IC – Indian Airlines (Indien)
  • ID – Air Normandie (Frankreich)
  • IE – Solomons (Solomonen)
  • IF – Italy First (Italien)
  • IG – Meridiana (Italien)
  • IH – Falcon Air (Schweden)
  • IJ – Air Liberté (Frankreich)
  • IK – Imair (Aserbaidschan)
  • IL – Istanbul Airlines (Türkei)
  • IM – Intensive Air (Südafrika)
  • IN – MAT Macedonian Airlines (Mazedonien)
  • IP – Atyrau Air Ways (Kasachstan)
  • IQ – Augsburg Airways (Deutschland)
  • IR – Iran Air (Iran)
  • IS – Island Airlines (USA)
  • IW – AOM French Airlines (Frankreich)
  • IY – Yemenia (Jemen)
  • IY – Yemen Airways (Jemen)
  • IZ – Arkia Israeli Airlines (Israel)
  • I9 – Indigo Airlines (USA)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

J[redakto | redakto tekstin burimor]

  • JA – Air Bosna (Bosnien-Herzegowina)
  • JB – Helijet International (Kanada)
  • JC – JAL Express (Japan)
  • JD – Japan Air System (Japan)
  • JE – Manx Airlines (Vereinigtes Königreich)
  • JF – LAB Flying Service (USA)
  • JH – Harlequin Air (Japan)
  • JI – Midway Airlines (USA)
  • JJ – TAM Linhas Aereas (Brasilien)
  • JK – Spanair (Spanien)
  • JL – Japan Airlines (Japan)
  • JM – Air Jamaica (Jamaika)
  • JO – JALways (Japan)
  • JP – Adria Airways (Slowenien)
  • JQ – Air Jamaica Express (Jamaika)
  • JQ – Jetstar Airways (Australien)
  • JR – Aero California (Mexiko)
  • JS – Air Koryo (Nordkorea)
  • JT – Lion Air (Indonesien)
  • JT – Transair (Australien) (Australien)
  • JU – JAT – Yugoslav Airlines (Serbien/Montenegro)
  • JV – Bearskin Airlines (Kanada)
  • JX – Nice Helicopters (Frankreich)
  • JY – British European (Vereinigtes Königreich)
  • JZ - Skyways (Schweden)
  • J2 – Azal Azerbaijan Airlines (Aserbaidschan)
  • J3 – Northwestern Air (Kanada)
  • J4 – Buffalo Airways (Kanada)
  • J6 – Avcom Commercial (Russland)
  • J6 - Larry’s Flying Service (USA)
  • J7 – Centre-Avia (Russland)
  • J7 - ValuJet (USA) Jetzt AirTran
  • J8 - Berjaya Air (Malaysia)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

K[redakto | redakto tekstin burimor]

  • KA – Dragonair (China/HongKong)
  • KB – Druk Air (Bhutan)
  • KC – Carpathian Air Transport (Ungarn)
  • KD – Kendell Airlines (Australien)
  • KE – Korean Air (Südkorea)
  • KF – Air Botnia (Finnland)
  • KF – Blue 1 (Finnland)
  • KG – LAI (Venezuela)
  • KI – Air Atlantique (Vereinigtes Königreich)
  • KJ – British Mediterranean Airways (Vereinigtes Königreich)
  • KK – Transportes Aereos MeridionaisTAM Linhas Aereas (Brasilien) Jetzt JJ
  • KK – Atlasjet International (Türkei)
  • KL – KLM - Royal Dutch Airlines (Niederlande)
  • KM – Air Malta (Malta)
  • KN – Maroomba Airlines (Australien)
  • KO – Alaska Central Express (USA)
  • KQ – Kenya Airways (Kenya)
  • KR – Kitty Hawk Air Cargo (USA)
  • KS – Penair (USA)
  • KT – Kampuchae Airlines (Kambodscha)
  • KU – Kuwait Airways (Kuwait)
  • KV – KMV / Kavminvodyavia (Russland)
  • KW – Kelowna Flightcraft (Kanada)
  • KW - KAS Air Company (Kyrgisien)
  • KX – Cayman Airways (Cayman Inseln)
  • KY – Air Sao Tomé & Principe (Sao Tomé & Principe)
  • KZ – Nippon Cargo Airlines (Japan)
  • K5 – Wings of Alaska (USA)
  • K6 – Khalifa Airways (Algerien)
  • K7 – Sakhaavia (Russland)
  • K9 – Krylo Aviakompania (Russland)
  • K9 – Skyward Aviation (Kanada)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

L[redakto | redakto tekstin burimor]

  • LA – Lan Chile (Chile)
  • LB – Lloyd Aéreo Boliviano (Bolivien)
  • LD – Air HongKong (China/HongKong)
  • LD – Linea Turistica Aerotuy (Venezuela)
  • LE – Helgoland Airlines (Deutschland)
  • LF – Linair (Ungarn)
  • LG – Luxair (Luxemburg)
  • LH – Lufthansa (Deutschland)
  • LI – LIAT (Antigua und Barbuda)
  • LJ - Sierra National Airlines (Sierra Leone)
  • LL - Allegro Air (Mexiko)
  • LM – ALM (Niederländische Antillen)
  • LN – Libyan Arab Airlines (Libyen)
  • LO – LOT Polish Airlines / Polskie Linie Lotnicze (Polen)
  • LP – Lan Peru (Perú)
  • LR – Lacsa / Grupo TACA (Costa Rica)
  • LS – Channel Express (Vereinigtes Königreich)
  • LS – Iliamna Air Taxi (USA)
  • LS – Jet 2 (Vereinigtes Königreich)
  • LT – LTU International Airways (Deutschland)
  • LV – Albanian Airlines (Shqipëria)
  • LW – Pacific Wings (USA)
  • LX – Crossair (Schweiz)
  • LX – Swiss (Schweiz)
  • LY – El Al (Israel)
  • LZ – Balkan Bulgarian Airlines (Bulgarien)
  • L2 – Lynden Air Cargo (USA)
  • L3 – DHL de Guatemala (Guatemala)
  • L4 – Lauda Air Italy (Italien)
  • L5 – CHC Helicopter Service (Norwegen)
  • L7 – LAOAG International Airlines (Laos)
  • L9 – Air Mali (Mali)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

M[redakto | redakto tekstin burimor]

  • MA – Malév (Ungarn)
  • MB – Execaire (Kanada)
  • MB – MNG Airlines (Türkei)
  • MD – Air Madagascar (Madagascar)
  • ME – MEA – Middle East Airlines (Libanon)
  • MF – Xiamen Airlines (China)
  • MG – Champion Air (USA)
  • MH – Malaysia Airlines (Malaysia)
  • MI – Silkair (Singapur)
  • MJ – LAPA (Argentinien)
  • MK – Air Mauritius (Mauritius)
  • ML – Olympic Aviation (Griechenland)
  • MM – Euroatlantic Airways (Portugal)
  • MM – SAM (Kolumbien)
  • MN – Comair (Südafrika)
  • MO – Amiri Flight (Vereinigte Arabische Emirate)
  • MP – Martinair Holland (Niederlande)
  • MR – Air Mauritanie (Mauretanien)
  • MS – Egypt Air (Ägypten)
  • MT – JMC Air (Vereinigtes Königreich)
  • MT – Thomas Cook Airlines UK (Vereinigtes Königreich)
  • MU – China Eastern Airlines (China)
  • MV - Manas Air (Kyrgisien)
  • MW – Maya Island Air (Belize)
  • MX – Mexicana De Aviación (Mexiko)
  • MY – MAS Air Cargo (Mexiko)
  • MY – Midwest Airlines (Ägypten)
  • MZ – Merpati Nusantara Airlines (Indonesien)
  • M2 – Mahfooz Aviation (Gambia)
  • M4 – Avioimpex (Mazedonien)
  • M5 – Kenmore Air (USA)
  • M6 – Amerijet International (USA)
  • M7 – Superior Aviation Services (Kenya)
  • M8 – Med Airlines (Italien)
  • M9 – Motor Sich (Ukraine)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

N[redakto | redakto tekstin burimor]

  • NA – North American Airlines (USA)
  • NB – Sterling European Airlines (Dänemark)
  • NC – National Jet Systems (Australien)
  • NC - Northern Air Cargo (USA)
  • ND – Airlink (Papua Neuginea)
  • NE – SkyEurope (Slowakei)
  • NF – Air Vanuatu (Vanuatu)
  • NG – Lauda Air (Österreich)
  • NH – All Nippon Airways (Japan)
  • NI – Portugalia (Portugal)
  • NJ – Vanguard Airlines (USA)
  • NK – Spirit Airlines (USA)
  • NL – Shaheen Air International (Pakistan)
  • NM – Mount Cook Airline (Neusseeland)
  • NP – Heavylift Cargo Airlines (Vereinigtes Königreich)
  • NP – Skytrans (Australien)
  • NQ – Air Japan (Japan)
  • NR – RUS (Russland)
  • NS – NFD Nürnberger Flugdienst (Deutschland)
  • NS – Eurowings (Deutschland) jetzt EW
  • NT – Binter Canarias (Spanien)
  • NU - Aerocontractors (Nigeria)
  • NU – Japan Transocean Air (Japan)
  • NV – Nakanihon (Japan)
  • NV - Northern Executive Aviation (Vereinigtes Königreich)
  • NW – Northwest Airlines / Northwest Orient Airlines (USA)
  • NX – Air Macau (China/Macau)
  • NY – Flugfelag Islands (Island)
  • NZ – Air New Zealand (Neuseeland)
  • N2 – Aerolineas Internacionales (Mexiko)
  • N6 – Aerocontinente (Perú)
  • N7 – National Airlines (USA)
  • N8 – Norwegian Air Shuttle (USA)
  • N9 – North Coast Aviation (Papua Neuginea)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

O[redakto | redakto tekstin burimor]

  • OA – Olympic Airways (Griechenland)
  • OB – Astrakhan Airlines (Russland)
  • OC – OMNI Aviaçao & Teconologia (Portugal)
  • OH – Comair Airlines (USA)
  • OI – Aspiring Air (Neuseeland)
  • OK – CSA Czech Airlines (Tschechien)
  • OL – OLT Ostfriesische Lufttransport GmbH (Deutschland)
  • OM – MIAT Mongolian Airlines (Mongolei)
  • ON – Air Nauru (Nauru)
  • OO – Skywest Airlines (USA)
  • OP – Chalk’s Ocean Airways (USA)
  • OQ – Sunrise Airlines (USA)
  • OS – Austrian Airlines (Österreich)
  • OU – Croatia Airlines (Kroatien)
  • OV – Estonian Air (Estland)
  • OW – Executive Airlines (USA)
  • OX – Orient Thai Airways (Thailand)
  • OZ – Asiana Airlines (Südkorea)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

P[redakto | redakto tekstin burimor]

  • PA – Pan American World Airways (USA) Betrieb 1991 eingestellt
  • PC – Air Fiji (Fiji)
  • PC – Continental Airways (Russland)
  • PD – Pem Air (Kanada)
  • PE – Air Europe (Spanien)
  • PF – Palestinian Airlines (Palästina)
  • PG – Bangkok Airways (Thailand)
  • PH – Polynesian (Westsamoa)
  • PI - Sunflower Airlines (Fiji)
  • PJ – Air St. Pierre (Frankreich)
  • PK – Pakistan International Airlines (Pakistan)
  • PM – Tropic Air (Belize)
  • PN – Pan Am (USA)
  • PO – Polar Air Cargo (USA)
  • PP – Jet Aviation Business Jets (Schweiz)
  • PQ - Tropical International Airways (St. Kitts & Nevis)
  • PR – Philippine Airlines (Philippinen)
  • PS – Ukraine International airlines (Ukraine)
  • PT – Capital Cargo International (USA)
  • PT – West Air (Schweden)
  • PU – PLUNA (Uruguay)
  • PV - Saint Barth Commuter (Frankreich)
  • PW – Precisionair Services (Tanzania)
  • PX – Air Niugini (Papua Neuginea)
  • PY – Surinam Airways (Surinam)
  • PZ – TAM Transportes Aéreos del Mercosur (Paraguay)
  • P2 - Tyumenaviatrans (Russland)
  • P2 – UTAir (Russland)
  • P3 – Premier Trans Aire (USA)
  • P4 – Aerolineas Sosa (Honduras)
  • P5 – Aerorepublica (Kolumbien)
  • P6 – Trans Air (USA)
  • P7 – East Line Airlines (Russland)
  • P8 – Pantanal (Brasilien)
  • P9 – Pro Air (USA)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

Q[redakto | redakto tekstin burimor]

  • QA – Aerocaribe (Mexiko)
  • QB – Air Alma (Kanada)
  • QC – Aviation Quebec Labrador (Kanada)
  • QE – Crossair Europe (Frankreich)
  • QF – Qantas (Australien)
  • QG – Delta Air Transport (Belgien)
  • QG – Dynamic Airlines (Niederlande)
  • QI – Cimber Air (Dänemark)
  • QJ – Latpass Airlines (Lettland)
  • QM – Air Malawi (Malawi)
  • QO – Aeromexpress (Mexiko)
  • QO – Origin Pacific Airways (Neuseeland)
  • QP – Airkenya (Kenya)
  • QP – Regional Air (Kenya) (Kenya)
  • QQ – Allaince Airlines (Australien)
  • QR – Qatar Airways (Katar)
  • QS – Smartwings (Tschechien)
  • QT – Regional Air (Papua Neuginea) (Papua Neuginea)
  • QT – Tampa (Kolmbien)
  • QV – Lao Aviation (Laos)
  • QW – Turks And Caicos Airways (Turks & Caicos Inseln)
  • QX – Horizon Air (Alaska)
  • Q2 - Island Aviation Service (Malediven)
  • Q3 – Zambian Airways (Zambia)
  • Q5 – 40 Mile Air (USA)
  • Q6 - Aero Condor (Perú)
  • Q7 – Sobelair (Belgien)
  • Q8 – Interbrasil Star (Brasilien)
  • Q9 – Minerva Airlines (Italien)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

R[redakto | redakto tekstin burimor]

  • RA – Royal Nepal Airlines (Nepal)
  • RB – Syrian Arab Airlines (Syrien)
  • RC – Atlantic Airways (Färöer Inseln)
  • RE – Aer Arann Express (Irland)
  • RF – Florida West International (USA)
  • RG – VARIG (Brasilien)
  • RH – Regionnair (Kanada)
  • RI - Air Mandala (Indonesien)
  • RJ – Royal Jordanian / Alia (Jordanien)
  • RK – Air Afrique (Westafrika)
  • RL – Royal Phnom Penh Airways (Kambodscha)
  • RM – Air Moldova International (Moldawien)
  • RN – Euralair (Frankreich)
  • RO – TAROM (Rumänien)
  • RP – Chautauqua Airlines (USA)
  • RQ – Swisswings (Schweiz), Kam Air (Afghanistan)
  • RR – Royal Air Force (Vereinigtes Königreich)
  • RS – Oman Royal Flight (Oman)
  • RT – Airlines of South Australia (Australien)
  • RU - Skyking Airlines (Turks & Caicos Inseln)
  • RV – Reeve Aleutian Airways (USA)
  • RW – RAS / Rhainland Air Service (Deutschland)
  • RY - Euro Exec Express (Schweden)
  • RZ – SANSA (Costa Rica)
  • R2 – Orenburg Airlines (Russland)
  • R3 – Armenian Airlines (Armenien)
  • R4 – Russia State Transport Company (Russland)
  • R5 – Malta Air Charter (Malta)
  • R6 – Air Srpska (Bosnien-Herezgowina)
  • R7 – ASERCA Airlines (Venezuela)
  • R9 - Village Aviation (USA)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

S[redakto | redakto tekstin burimor]

  • SA – South African Airways (Südafrika)
  • SB – AirCalin (Frankreich)
  • SC – Shandong Airlines (China)
  • SD – Sudan Airways (Sudan)
  • SE – Samoa Air (Westsamoa)
  • SG – JetsGo (Kanada)
  • SH – Aeris (Frankreich)
  • SI - Sierra Pacific Airlines (USA)
  • SK – SAS Scandinavian Airlines (Skandinavien)
  • SL - Rio Sul (Brasilien)
  • SM – Sunworld International Airlines (USA)
  • SM – Swedline [1] (Schweden)
  • SN – Sabena (Belgien) Betrieb 2001 eingestellt
  • SN – SN Brussels Airlines (Belgien)
  • SO – Superior Aviation (USA)
  • SP – SATA Air Açores (Portugal)
  • SQ – Singapore Airlines (Singapur)
  • SR – Swissair (Schweiz) Betrieb 2001 eingestellt
  • ST – Germania (Deutschland)
  • ST – Yanda Airlines (Australien)
  • SU – Aeroflot (Russland)
  • SV – Saudi Arabian Airlines / Saudia (Saudi-Arabien)
  • SW – Air Namibia (Namibia)
  • SY – Skippers Aviation (Australien)
  • SY – Sun Country Airlines (USA)
  • SZ – China Southwest Airlines (China)
  • S2 – Air Sahara (Indien)
  • S3 – Santa Barbara Airlines (Venezuela)
  • S4 – Sata International (Portugal)
  • S5 – Shuttle America (USA)
  • S7 – Sibir Airlines (Russland)
  • S8 - Elk Airways (Estland)
  • S9 – Transjet Airways (Schweden)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

T[redakto | redakto tekstin burimor]

  • TA – TACA (El Salvador)
  • TC – Air Tanzania (Tanzania)
  • TE – Lithuanian Airlines (Litauen)
  • TG – Thai Airways (Thailand)
  • TH – British Regional Airlines (Vereinigtes Königreich)
  • TH – Transmile Air Services (Malaysia)
  • TI – Tolair (USA)
  • TJ – TANS (Perú)
  • TK – Turkish Airlines (Türkei)
  • TL – Airnorth Regional (Australien)
  • TL – Chartair (Australien)
  • TL – Trans Mediterranean Airways / TMA Cargo (Libanon)
  • TM – LAM (Moçambique)
  • TN – Air Tahiti Nui (Frankreich)
  • TO – President Airlines (Kambodscha)
  • TP – TAP Air Portugal (Portugal)
  • TQ - Tandem-Aero (Moldawien)
  • TR – Transbrasil (Brasilien)
  • TS – Air Transat (Kanada)
  • TT – Air Lithuania (Litauen)
  • TU – Tunisair (Tunesien)
  • TV – Virgin Express (Belgien)
  • TW – Trans World Airlines (USA) Betrieb eingestellt
  • TX – Air Caraibes (Frankreich)
  • TY – Air Caledonie (Frankreich)
  • TY – Iberworld (Spanien)
  • TZ – American Trans Air (USA)
  • T3 – Eastern Airways (Vereinigtes Königreich)
  • T4 – Hellas Jet (Griechenland)
  • T4 – Transeast Airlines (Lettland)
  • T5 – Turkmenistan Airlines (Turkmenistan)
  • T6 - Tavria (Ukraine)
  • T7 – Twin Jet (Frankreich)
  • T9 – Transmeridian Airlines (USA)
  • T9 – V-Air (Schweden)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

U[redakto | redakto tekstin burimor]

  • UA – United Airlines (USA)
  • UB – Myanma Airways (Myanmar)
  • UC – Ladeco (Chile)
  • UD – Hex’Air (Frankreich)
  • UF – UM Air (Ukraine)
  • UG – Tuninter (Tunesien)
  • UI – Alaska Seaplane Service (Alaska)
  • UI – Eurocypria Airlines (Zypern)
  • UK – Air UK / KLM uk (Vereinigtes Königreich) Betrieb eingestellt
  • UL – Air Lanka (Sri Lanka)
  • UL – Srilankan Airlines (Sri Lanka)
  • UM – Air Zimbabwe (Zimbabwe)
  • UN – Transaero Airlines (Russland)
  • UP – Bahamasair (Bahamas)
  • UQ – O’Connor Airlines (Australien)
  • UR – Ukraine International Airlines (Ukraine)
  • US – Allegheny Airlines (USA)
  • US – Piedmont Airlines (USA)
  • US – US Airways (USA)
  • UU - Air Austral (Frankreich)
  • UV – Helisureste (Spanien)
  • UX – Air Europa (Spanien)
  • UY - Cameroon Airlines (Kamerun)
  • UZ – Tesis (Russland)
  • U2 – Easyjet (Vereinigtes Königreich)
  • U5 – IBA International Business Airlines (Schweden)
  • U5 – USA 3000 Airlines (USA)
  • U6 – Ural Airlines (Russland)
  • U7 – USA Jet Airlines (USA)
  • U8 – Armavia (Amernien)
  • U8 – Austrian Airtransport (Österreich)
  • U9 – Tatarstan Air (Russland)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

V[redakto | redakto tekstin burimor]

  • VA – VIASA (Venezuela) Betrieb eingestellt
  • VA – Volare Airlines (Italien) Betrieb eingestellt, jetzt My Air
  • VB – Maersk Air (Dänemark)
  • VC – Servivensa (Venezuela)
  • VD – Air Liberté (Frankreich)
  • VE – Avensa (Venezuela)
  • VF – British World Airlines (Vereinigtes Königreich)
  • VF – Nevis Express (St. Kitts & Nevis)
  • VF – Valuair (Singapur)
  • VG – VLM Airlines (Belgien)
  • VH – Linea Aeropostal Venezolana / Alas de Venezuela (Venezuela)
  • VI – Vieques Air Link (USA)
  • VI – Volga Dnepr Airlines (Ukraine)
  • VJ – Royal Air Cambodge (Kambodscha)
  • VL – North Vancouver Airlines (Kanada)
  • VL – Air VIA (Bulgarien)
  • VM - Regional (Frankreich)
  • VN – Vietnam Airlines (Vietnam)
  • VO – Tyrolean Airways (Österreich) Jetzt Austrian Arrows
  • VP – VASP (Brasilien)
  • VQ – Impulse Airlines (Australien)
  • VR – TACV Cabo Verde Airlines (Kapverden)
  • VS – Virgin Atlantic (Vereinigtes Königreich)
  • VT – Air Tahiti (Frankreich)
  • VV – Aerosvit Airlines (Ukraine)
  • VW - Aeromar Airlines (Mexiko)
  • VX – ACES (Kolumbien)
  • VZ – Airtours International (Vereinigtes Königreich) Jetzt MyTravel
  • V2 – Virgin Sun (Vereinigtes Königreich)
  • V3 - Carpatair (Rumänien)
  • V4 – South Airlines (Ukraine)
  • V4 – Venescar Internacional (Venezuela)
  • V7 – Air Senegal (Senegal)
  • V8 – Atran (Russland)
  • V8 – TAPSA (Argentinien)
  • V9 – BAL Bashkiri Avialinii (Russland)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

W[redakto | redakto tekstin burimor]

  • WA – KLM Cityhopper (Niederlande)
  • WC – Isleña Airlines (Honduras)
  • WD – DAS Air Cargo (Uganda)
  • WE – Challenge Air Cargo (USA)
  • WE – Rheintalflug (Österreich)
  • WF – Widerøe’s Flyveselskap ASA (Norwegen)
  • WG – Wasaya Airways (Kanada)
  • WH – China Northwest Airlines (China)
  • WI – Tradewinds Airlines (USA)
  • WJ – Air Labardor (Kanada)
  • WK – American Falcon (Argentinien)
  • WL - Aeroperlas (Panama)
  • WM – Winair (Niederländische Antillen)
  • WN – Southwest Airlines (USA)
  • WO – World Airways (USA)
  • WP – Island Air (USA)
  • WQ – Romavia (Rumänien)
  • WR – Royal Tongan Airlines (Tonga)
  • WS – Westjet Airlines (Kanada)
  • WT – Nigeria Airways (Nigeria)
  • WW – bmi Regional (Vereinigtes Königreich)
  • WX – Cityjet (Irland)
  • WY – Oman Air (Oman)
  • WZ – Acvila Air (Rumänien)
  • W4 - Aero Services Executive (Frankreich)
  • W4 – M&N Aviation (USA)
  • W5 – Mahan Air (Iran)
  • W7 – Sayakhat (Uzbekistan)
  • W8 – Winnport Air Cargo (Kanada)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

X[redakto | redakto tekstin burimor]

  • XC – KD Air (Kanada)
  • XF – Vladivostok Air (Russland)
  • XJ – Mesaba Airlines (USA)
  • XK – CCM Airlines (Frankreich)
  • XL - Country Connection Airlines (Australien)
  • XM - Alitalia Express (Italien)
  • XM – Australian Air Express (Australien)
  • XM – J-Air (Japan)
  • XN – Axon Airlines (Griechenland)
  • XO – China Xinjiang Airlines (China)
  • XO – LTE International (Spanien) Jetzt Volar Airlines
  • XQ – SunExpress (Türkei)
  • XT – Air Exel / KLM exel (Niederlande)
  • XW – China Xinhua Airlines (China)
  • X3 – Baikal Airlines (Russland)
  • X3 – Hapag-Lloyd Express (Deutschland)
  • X5 – Afrique Airlines (Frankreich)
  • X5 – Cronus Airlines (Griechenland)
  • X7 – Chitaavia (Russland)
  • X7 – Zambia Skyways (Zambia)
  • X9 – Khros Aviacompany (Ukraine)
  • X9 – Omni Air International (USA)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

Y[redakto | redakto tekstin burimor]

  • YB – South African Express (Südafrika)
  • YC – Flight West Airlines (Australien)
  • YD – Gomelavia (Weißrussland)
  • YI – Air Sunshine (USA)
  • YJ – National Airlines (Südafrika)
  • YK – KTHY Kibris Türk Hava Yollari (Türkei/Nordzypern)
  • YL – Executive Airlines (USA)
  • YL – Yamal Airlines (Russland)
  • YM – Montenegro Airlines (Serbien/Montenegro)
  • YN – Air Creebec (Kanada)
  • YO – Heli Air Monaco (Monaco)
  • YP – Aero Lloyd (Deutschland) Betrieb eingestellt
  • YQ – Helikopterservice Euro Air (Schweden)
  • YR – Scenic Airlines (USA)
  • YS – Regional (Frankreich)
  • YT – Air Togo (Togo)
  • YV – Mesa Airlines (USA)
  • YW – Air Nostrum (Spanien)
  • YX – Midwest Airlines / Midwest Express Airlines (USA)
  • Y2 – Alliance Express (Rwanda)
  • Y6 – Europe Elite (Vereinigtes Königreich)
  • Y8 – Passaredo (Brasilien)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

Z[redakto | redakto tekstin burimor]

  • ZA – Astair (Russland)
  • ZB – Monarch Airlines (Vereinigtes Königreich)
  • ZI – Aigle Azur (Frankreich)
  • ZK – Great Lakes Airlines (USA)
  • ZL – Affretair (Zimbabwe)
  • ZL – Hazelton Airlines (Australien)
  • ZL – Regional Express (Australien)
  • ZN – Air Bourbon (Frankreich)
  • ZN – Eagle Airlines (Österreich)
  • ZO – Ozark Airlines (USA)
  • ZP – Air St. Thomas (USA)
  • ZQ – Qantas New Zealand (Neuseeland)
  • ZR – Muk Air (Dänemark)
  • ZS – Azzura Air (Italien) Betrieb eingestellt
  • ZT – Air Zambezi (Zimbabwe)
  • ZU – Helios Airways (Griechenland)
  • ZV – Air Midwest (USA)
  • ZW – Air Wisconsin (USA)
  • ZY – ADA Air (Shqipëria)
  • Z2 - Styrian Spirit (Österreich)
  • Z3 – Pro Mech Airlines (USA)
  • Z5 – GMG Airlines (Bangladesh)
  • Z6 – Dniproavia (Ukraine)
  • Z8 – Pulkovo Aviation Enterprise (Russland) Jetzt FV
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

1[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 1A - Amadeus Global Travel Distribution (Spanien)
  • 1B - Abacus International (Singapur)
  • 1C - EDS Information Business (Schweiz)
  • 1D - Radixx Solutions International (USA)
  • 1E - Travelsky Technology (China)
  • 1F - INFINI Travel Information (Japan)
  • 1G - Galileo International (USA)
  • 1H - Siren-Travel (Russland)
  • 1I - Netjets Aviation (USA)
  • 1I - Deutsche Rettungsflugwacht (Deutschland)
  • 1I - Nova Airlines (Schweden)
  • 1I - Sky Trek International Airlines (USA)
  • 1I - Sierra Nevada Airlines (USA)
  • 1I - Pegasus (Turkei)
  • 1J - Axess international (Japan)
  • 1K - Sutra (USA)
  • 1K - Southern Cross Distribution (Australien)
  • 1L - Open Skies (USA)
  • 1M - JSC Transport Automated Information Systems (Russland)
  • 1N - Navitaire (USA)
  • 1P - WorldSpan (USA)
  • 1Q - Sirena (Russland)
  • 1R - Hainan Phoenix Information Systems (China)
  • 1S - Sabre (USA)
  • 1T - 1Time Airline (Südafrika)
  • 1U - Polyot Sirena (Russland)
  • 1V - Galileo International (USA)
  • 1Y - Electronic Data Systems Corporation (USA)
  • 1Z - Sabre Pacific (Australien)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

2[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 2B – ATA Aerocondor (Portugal)
  • 2E – Smokey Bay Air (USA)
  • 2F – Frontier Flying Service (USA)
  • 2J – Air Burkina (Burkina Faso)
  • 2L – LAER (Argentinien)
  • 2L - Helvetic Airways (Schweiz)
  • 2M – Moldavian Airlines (Moldawien)
  • 2P – Air Philippines (Philippinen)
  • 2R – Star Airlines (Frankreich)
  • 2S – Island Express (USA)
  • 2T – Canada 3000 Airlines (Kanada)
  • 2U – Atlas Jet International (Türkei) Jetzt KK
  • 2W – Welcome Air (Österreich)
  • 2Z – Air Plus Comet (Spanien)
  • 2Z – Changan Airlines (China)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

3[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 3B – Avior Express (Venezuela)
  • 3C – Corporate Airlines (USA)
  • 3D – Denim Air (Niederlande)
  • 3E – Air Bretagne (Frankreich)
  • 3G – Atlant-Soyuz Airlines (Russland)
  • 3H – Air Inuit (Kanada)
  • 3K – Air Cargo Express (USA)
  • 3K – Jetstar Asia (Singapur)
  • 3K – Tatonduk Flying Service (USA)
  • 3L – Intersky (Österreich)
  • 3M – Gulfstream International Airlines (USA)
  • 3N – Air Urga (Ukraine)
  • 3P – Inter Tropical Aviation (Surinam)
  • 3Q – China Yunnan Airlines (China)
  • 3R – Air Avia (Aruba)
  • 3S - Tapo-Avia (Uzbekistan)
  • 3T - Turan Air (Aserbaidschan)
  • 3U - Air Cargo Carriers (USA)
  • 3V – TNT Airways (Belgien)
  • 3W – Wanair (Frankreich)
  • 3X – Japan Air Commuter (Japan)
  • 3Z – Necon Air (Nepal)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

4[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 4A – Air Kiribati (Kiribati)
  • 4B – Olson Air Service (USA)
  • 4C – AIRES (Kolumbien)
  • 4D – Air Sinai (Ägypten)
  • 4E – Tanana Air Service (USA)
  • 4G – Adavnce Leasing Company (USA)
  • 4G – Shenzhen Airlines (China)
  • 4H - Fly S.A. Linhas Aereas (Brasilien)
  • 4K – Kenn Borek Air (Kanada)
  • 4L – Air Astana (Kasachstan)
  • 4L – Deltacraft (Finnland)
  • 4N – Air North (Kanada)
  • 4P – Business Aviation of Congo (Dem. Republik Kongo)
  • 4Q – Aerolyon (Frankreich)
  • 4R – Hamburg International (Deutschland)
  • 4R – Orient Eagle Airways (Kasachstan)
  • 4U – Germanwings (Deutschland)
  • 4U – Tavaj Linhas Aereas (Brasilien)
  • 4V – Voyageur Airways (Kanada)
  • 4W – Warbelow’S Air Ventures (USA)
  • 4Y – Yute Air Alaska (USA)
  • 4Z – South African Airlink (Südafrika)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

5[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 5A – Alpine Air (USA)
  • 5B – Trans International Express (USA)
  • 5C – Air Tahoma (USA)
  • 5E – CAL Cargo Airlines (Israel)
  • 5D – Aerolitoral S.A. (Mexiko)
  • 5D – Dutchbird (Niederlande)
  • 5E – Base Airlines (Niederlande)
  • 5F – Arctic Circle Air Service (USA)
  • 5G – Skyservice Airlines (Kanada)
  • 5J – Cebu Pacific (Philippinen)
  • 5K – Odessa Airlines (Ukraine)
  • 5L – Aerosur (Bolivien)
  • 5M – Sibaviatrans (Russland)
  • 5N – ANL (Russland)
  • 5P – Penta (Brasilien)
  • 5P – Skyeurope Hungary (Ungarn)
  • 5Q – Euroceltic Airways (Vereinigtes Königreich)
  • 5R – IRS Aero (Russland)
  • 5S – L’Aeropostale (Frankreich)
  • 5S – SAP (Dominikanische Republik)
  • 5T – Canadian North (Kanada)
  • 5U – LADE (Argentinien)
  • 5V - Lviv Airlines (Ukraine)
  • 5X – UPS (USA)
  • 5Y – Atlas Air (USA)
  • 5Y – Isles of Scilly Sky Bus (Vereinigtes Königreich)
  • 5Z – Airfreight Express (Vereinigtes Königreich)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

6[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 6A – Aviacsa (Mexiko)
  • 6B – Britannia Airways AB (Schweden)
  • 6C – Cape Smythe Air Service (USA)
  • 6D – Pelita Air (Indonesien)
  • 6H – Israir (Israel)
  • 6J – Roots Air (Kanada) Betrieb eingestellt
  • 6K – Asian Spirit (Philippinen)
  • 6L – Aklak Air (Kanada)
  • 6M – South Asia Airways (Bangladesh)
  • 6N – Aerosucre (Kolumbien)
  • 6N – City Connect (Niederlande) Betrieb eingestellt
  • 6N – Rossair Europe (Niederlande)
  • 6N – Trans Travel Airlines (Niederlande) Betrieb eingestellt
  • 6Q – Slovak Airlines (Slowakei)
  • 6S – Sahara Airlines (Algerien)
  • 6T – Air Mandalay (Myanmar)
  • 6U – Air Ukraine (Ukraine)
  • 6V – Air Vegas (USA)
  • 6W – Saravia / Saratov Airlines (Russland)
  • 6Z – Ukrainian Cargo Airways (Ukraine)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

7[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 7A – Alaska Coastal Airlines (USA)
  • 7B – Kras Air / Krasnoyarsk Airlines (Russland)
  • 7C – Columbia Pacific Airlines (USA)
  • 7C - Coyne Airways (Vereinigtes Königreich)
  • 7D – Donbass (Ukraine)
  • 7E – Aeroline GmbH / Sylt Air (Deutschland)
  • 7F – First Air (Kanada)
  • 7G – Bellair (USA)
  • 7G – MK Airlines (Ghana)
  • 7H – ERA Aviation (USA)
  • 7J – Skagway Air Service (USA)
  • 7J – Tajikistan Airlines (Tadschikistan)
  • 7K – Kolavia (Russland)
  • 7L – Aerocaribbean (Kuba)
  • 7L – Sun d’Or International Airlines (Israel)
  • 7M – Tyumen Airlines (Russland)
  • 7N – Inland Aviation Services (USA)
  • 7P – APA International Air (Dominikanische Republik)
  • 7Q – Air Venezuela (Venezuela)
  • 7Q – Shourouk Air (Ägypten)
  • 7S – Arctic Transportation Services (USA)
  • 7T – Air Glaciers (Schweiz)
  • 7T – Trans Am (Ecuador)
  • 7U – Aviaenergo (Russland)
  • 7V – Austin Express (USA)
  • 7Y – European Air Express (Deutschland)
  • 7Z – Laker Airways (Bahamas)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

8[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 8A - Arctic Air (Norwegen)
  • 8A – Atlas Blue (Marokko)
  • 8B – Caribbean Star Airlines (Antigua & Barbuda)
  • 8C – Air Transport International (USA)
  • 8C – Shnaxi Aviation (China)
  • 8D – Astair (Russland)
  • 8D – Expo Aviation (Sri Lanka)
  • 8D – Servant Air (USA)
  • 8D – Volare Airlines (Italien) Betrieb eingestellt
  • 8E – Bering Air (USA)
  • 8F - Fischer Air (Tschechien)
  • 8G – Angel Airlines (Thailand)
  • 8G – Gulf & Caribbean Air (USA)
  • 8H – Equaflight Service (Kongo/Brazzaville)
  • 8J – Kominteravia (Russland)
  • 8L – Cargo Plus Aviation (Vereinigte Arabische Emirate)
  • 8L – Newair (Dänemark)
  • 8L – Redhill Aviation (Vereinigtes Königreich)
  • 8M – Maxair (Schweden)
  • 8M – Myanmar Airways International (USA)
  • 8N – Nordkalottflyg (Schweden)
  • 8O – West Coast Air (Kanada)
  • 8P – Pacific Coastal Airlines (Kanada)
  • 8P – Payam Aviation Services (Iran)
  • 8Q – Baker Aviation (USA)
  • 8Q – Onur Air (Türkei)
  • 8R – Edelweiss Air (Schweiz)
  • 8R – Trip (Brasilien)
  • 8S – Scorpio Aviation (Ägypten)
  • 8T – Air Tindi (Kanada)
  • 8U – Afriquiyah Airways (Libyen)
  • 8U – Simon Air (Liberia)
  • 8V – Wright Air Service (USA)
  • 8W – BAX Global (USA)
  • 8Y – Air Burundi (Burundi)
  • 8Z – LASER (Venezuela)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

9[redakto | redakto tekstin burimor]

  • 9C – Gill Airways (Vereinigtes Königreich)
  • 9D – Perm Airlines (Russland)
  • 9E – Express Airlines Inc. (USA)
  • 9G – Galaxy Airways (Griechenland)
  • 9H – Ecoair International (Algerien)
  • 9J – Pacific Island Aviation (USA)
  • 9M – Central Mountain Air (Kanada)
  • 9N – Trans States Airlines (USA)
  • 9P – Pelangi Airways (Malaysia)
  • 9Q – PB Air (Thailand)
  • 9R – Phuket Air (Thailand)
  • 9S – Southern Air (USA)
  • 9T – Transwest Air (Kanada)
  • 9U – Air Moldova (Moldawien)
  • 9V – Vipair Airlines (Kasachstan)
  • 9W – Jet Airways (Indien)
  • 9Y – Air Kazakstan (Kasachstan)
Indeks alfabetik: Për lista në gjuhën angleze, gjermane, italiane, etj.

Lart - # - 0-9 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Shiko edhe

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

IATA