Lista e vendbanimeve në Ulqin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është listë e vendbanimeve në Komunën e Ulqinit.

Lista[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendbanimet e Ulqinit
1.Ulqini
2.Kodra
3.Shtoji i Poshtëm
4.Shtoji i Sipërm
5.Reçi
6.Shëngjergji
7.Qurkaj
8.Darza
9.Zogaj
10.Pistulli
11.Mozhuri
12.Kllomza
13.Bratica
14.Salçi
15.Krytha e Ulqinit
16.Kërruçi
17.Mali i Bardhë
18.Mali i Brinjës
19.Sutjelli
20.Fraskanjelli
21.Shtodra
22.Ambulla
23.Shasi
24.Këllezna e Poshtme
25.Këllezna e Sipërme
26.Krytha e Katërkollës
27.Katërkolla
28.Lisna Bora
29.Sukubina
30.Dragaj
31.Brajsha
32.Kosiqi
33.Milla
34.Kalimani
35.Leskoci
36.Megjureçi
37.Bojka
38.Rashtisha
39.Kravari

Lista të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista sipas Gazetës Zyrtare të Malit të Zi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Ulqinit, me qendër në Ulqin, përfshinë Ulqinin si vendbanim me karakter urban dhe vendbanimet: Amulla, Mali i Bardhë, Bojka, Brajsha, Bratica, Mali i Brinjës, Qurkaj, Darza, Kllezna e Poshtme, Shtoji i Poshtëm, Dragaj, Gjerana, Fraskanjell, Kllezna e Sipërme, Shtoji i Sipërm, Kalimani, Kodra, Kolonza, Kosiqi, Kravari, Krruçi, Krytha, Krytha e Ulqinit, Leskoci, Lisna Bora, Megjureçi, Milla, Pistulla, Reçi, Salçi, Sukobina, Suma, Sutjelli, Shëngjergji, Shasi, Shtodri, Katërkolla, Zenji dhe Zogaj dhe vendbanime të tjera të përcaktuar nga vendime të veçanta të komunës.[1].

Lista sipas Statutit të Komunës së Ulqinit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Territori i Komunës së Ulqinit i përcaktuar me ligj, përfshin qytetin e Ulqinit dhe vendbanimet: Amull, Braticë, Mali i Brinjës, Bojk, Brajshë, Katërkollë, Shtoji i Naltë, Këllezna e Naltë, Shtoji Poshtë, Këllezna Poshtë, Darzë, Draginë, Gjerana, Zogaj, Zenelaj, Krythë e Ulqinit, Krythë, Kërruç, Kollomzë, Kodra, Kosiq, Kaliman, Kravari, Leskoc, Lisna Borë, Millë, Megjureç, Pistull, Reç, Rashtishë, Sukubinë, Salç, Sutjel, Shëngjergj, Qyrkaj, Fraskanjel, Shas, Shtodër, Selitë, Rashtisha e Poshtme, Gjonza dhe Kravari i Poshtëm.[2]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Ligji për organizimin territorial të Malit të Zi[lidhje e vdekur] Gazeta Zyrtare e Malit të Zi 54/2011 (malazezisht)
  2. ^ Statuti i Komunës së Ulqinit (shqip)