Jump to content

Testimi i softuerit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Testimi i softuerit është një investigim i kryer për të siguruar palët e interesuara me informacionin në lidhje me cilësinë e produktit apo shërbimit në provë [1]. Testimi i softuerit mund të sigurojë gjithashtu një objektiv, pamje të pavarur të programeve për të lejuar biznesit të vlerësojmë dhe të kuptojnë rreziqet e implementimit të softuerit. Përfshihen teknikat e testimit, por nuk janë të kufizuara, procesin e ekzekutimit një programi ose aplikacioni me qëllim të gjetjes së ndonjë "bug" softuerik (gabime ose defekte të tjera).

Testimi i softuerit mund të thuhet si proces i validimit dhe verifikimit të një programi /application /produktit softuerik:

  1. plotëson kushtet që orientuan hartimin dhe zhvillimin e saj;
  2. punon siç pritet, dhe
  3. mund të implementohet me të njëjtat karakteristika.

Llojet e testimeve softuerike

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Metodat e testimeve softuerike

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Exploratory Testing Arkivuar 26 janar 2009 tek Wayback Machine, Cem Kaner, Florida Institute of Technology, Quality Assurance Institute Worldwide Annual Software Testing Conference, Orlando, FL, November 2006