Kent Beck

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kent Beck
Lindi 1961 (59–60 vjet)
Shtetësia Shtetet e Bashkuara
Fusha Software engineering
Alma mater University of Oregon
I njohur për Extreme Programming, Software design patterns, JUnit


Kent Beck është një inxhinier softuerik dhe krijues i metodologjive për ndërtimin e softuerëve, Extreme Programming dhe Test Driven Development. Beck ishte një prej 17 nënshkruesëve të Agile Manifesto në vitin 2001 [1].

Kent Beck ka një diplomë M.S.shkenca kompjuterike nga Universiteti i Oregonit.

Ai është nismëtari i software design patterns, rizbulimin e zhvillimit të test-driven, si dhe aplikacionin komercial të Smalltalk. Beck e popullarizoi kartelën CRC me Ward Cunningham dhe së bashku me Erich Gamma krijoi JUnit unit testing framework.

Kent jeton në Medford, Oregon.

Publikimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Librat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Punime të zgjedhura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Extreme Programming", Computerworld (online), 2005, webpage: Computerworld-appdev-92.