Jump to content

Tokë e përgjakur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


TOKË E PËRGJAKUR
Arkivi i filmit
Titulli shqip Tokë e përgjakur
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1976
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Ibrahim Muço
Kristaq Mitro
Skenari Kiço Blushi
Nexhati Tafa
Muzika e filmit Aleksandër Peçi
Kameramani Ilia Teprini
Drejtori artistik Viktor Hykollari
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Perika Gjezi
Margarita Xhepa
Kadri Roshi
Pandi Raidhi
Aktorët tjerë
Niko Kanxheri
Vasillaq Vangjeli
Xhemil Tagani
Mihal Stefa


Filmi "Tokë e përgjakur" prodhim i vitit 1976. Regjia: Ibrahim Muço, Kristaq Mitro, Skenari: Kiço Blushi, Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Aleksandër Peçi.

Përmbajtja e filmit

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ngjarjet zhvillohen në tre kohë të ndryshme. Në fillim vritet Miti babai i Gjergjit të vogël në mbrojtje të tokës që arrin ta marrë beu. Pastaj bëhet protagonist Gjergji që ndeshet në mullirin e fshatit me forcat italiane ku vritet edhe beu edhe mullisi i fshatit. Në pjesën e tretë tregohet për reformën agrare dhe kthimin e tokës te djali i Mitit Gjergji.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]